Повторні виборі у п’яти проблемних округах - це перемога опозиції.

02 жовтня 2013, 11:47
Власник сторінки
0
252

Як відомо, Віктор Янукович підписав закон про призначення повторних виборів народних депутатів у п’яти мажоритарних округах на 15 грудня.

Партія «УДАР» спільно із партнерами по опозиції таки домоглася проведення повторних виборів в  п’яти проблемних округах, а не в семи, як того хотіла влада, і не під Новий рік – що дозволить забезпечити належний контроль за виборами, зокрема з боку іноземних спостерігачів.

Проте результати цієї перемоги нам потрібно відстояти, оскільки влада не здасться і ретельно готується до цих виборів. Не виключно, що знов будуть застосовані адміністративний ресурс і фальсифікацій. Саме з цієї причини провладна Партія Регіонів відмовилася розглядати будь-які варіанти проведення виборів у "проблемних" округах до Вільнюського саміту, на чому наполягала вся опозиція.

Аби не дати можливість владі спотворити результати цих виборів та змінити результати волевиявлення громадян, ми всі повинні бути готові до рішучих дій в парламенті, на дільницях і в комісіях.

Принципова позиція «УДАРу» - на виборах в "проблемних" округах мають змагатися саме ті кандидати, у яких було вкрадено перемогу. Вони пройшли найпотужніший праймеріз та здобули підтримку більшості виборців в цих округах.

Тому ми закликаємо громадян прийти 15 грудня на вибори та підтримати кандидатів від опозиції. Всі повинні усвідомлювати що кожен голос для опозиції важливий, що б змінити ситуацію в країні.

Довибори у проблемних округах важливі ще і тим, що виступлять своєрідною репетицією президентських виборів 2015 року.

«УДАР» закликає всі опозиційні сили використати вибори 15 грудня, як можливість спільно відпрацювати механізм протидії тиску адміністративного ресурсу та фальсифікаціям. Владі має бути продемонстровано, що їй невдасться протягнути заздалегідь змодельований результат і знищити волю виборців.

Ми наполягаємо на тому що усі, хто причетний до фальсифікацій, мають бути встановлені і притягнуті до кримінальної відповідальності. не залежно від посад, політичних уподобань і фінансових можливостей. Адже, без цієї умови в Україні не можливо  раз та назавжди припинити нехтування думкою народу під час виборів. Перед законом мають бути рівні всі.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: опозиція,УДАР Віталія Кличка,депутати,перевибори,уряд,Ткачук,проблемні округи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.