"Батьківщина" бай-бай?!

23 серпня 2013, 07:01
Власник сторінки
0
237

Днями політолог Сергій Белашко заявив, що партія «Батьківщина» - це «відмираючий проект».

Прикинув і зрозумів. Він правий. Я не знаю, як там в Києві чи у Львові, але в Черкасах «Батьківщина» втратила.


Перше. Об’єднання «Батьківщини» і «Фронту змін».

Купа людей з купою амбіцій. Формально організацією керує представник «Батьківщини» Анатолій Бондаренко, але на п’яти йому наступає депутат облради від «Фронту змін» Наталія Старікова. Це вже креатура само Яценюка. І я, думаю, що Арсеній Петрович був би радий, якби його людина очолила обласну організацію в Черкасах. А це вже відверте протистояння. Тим більше Черкаська область завжди вважалася батьківщиною нардепа Миколи Томенка. Але на сьогодні він перебуває у дещо незвичному становищі – принаймні він не є в керівних органах партії.

Друге. «Вставай, Україно!»

Акція по суті провалена. Навіть забута. На мітинги «Батьківщини» приходять одні і ті ж самі. 100-200 осіб. Подекуда «Свобода» на свої мітинги в Умані збирає більше.

«Врадіївська хода». Щось було, кудись йшли. Точніше по дорогах їхали на авто, а через населені пункти йшли пішки. Піар.

Третє. Перехід колишніх опозиціонерів у Партію регіонів.

П’ять депутатів Черкаської міської ради, які потрапили до ради від «Фронту змін», 1 серпня цього року стали регіоналами і вступили в їхню фракцію. Потім почала надходити інформація з районів. Там теж непоодинокі випадки, коли опозиційні депутати виходили зі своїх фракцій.

Четверте. «Батьківщина» працює у владі

Вже три місяці, як черкаська «Батьківщина» працює з владою. З тією владою, з якою апріорі і на одному га сидіти не мала б. Але майже щодня можна спостерігати картину: по центру комуніст, по праву руку від нього два «батьківщинівці», а по ліву – регіонал. І голосують разом, і обговорюють різні питання.

Більше того, два депутати з «Батьківщини» пішли працювати у владу в Черкасах: один – директором департаменту, інша – директором комунального підприємства.

А як же опозиційність до влади, гасла «Владу – геть!» - запитаєте ви. А ось так! Напевно, розуміють люди з «Батьківщини», що це останній шанс вскочити у потяг, бо партія ЮВТ повільно йде на дно. А тим часом піднімають голову інші опозиційні сили. «Удар» в Черкасах також мав можливість увійти у владу, але вчасно схаменулися і заявили, що посади їх не цікавлять.

Приблизно ось за таким сценарієм "вмирали" багато партій: І "Громада", і "Наша Україна", і "Соцпартія"....
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.