Уряд збирається вичавити останні соки з малого та середнього бізнесу

01 серпня 2013, 10:33
Власник сторінки
Народний депутат України
0
421

Податкова політика уряду дійшла до абсурду.

Як повідомило Міндоходів, за І півріччя 2013 року підприємці, які працюють на спрощеній системі оподаткування, сплатили до бюджету 3,1 мільярдів гривень. Це в 1,6 рази більше порівняно з минулим роком, хоча кількість платників зросла лише на 7%. Разом з тим, відомство пропонує з 1 січня 2014 року знизити ПДВ (з 17% до 9%) і одночасно ввести податок з обігу зі ставками 1-2%. 
Однак, за розрахунками експертів, одночасне існування ПДВ та податку з обігу не дозволить бізнесу подолати існуюче податкове навантаження. Це автоматично призведе до зростання цін на кінцеву продукцію, особливо імпортовану та високотехнологічну.Парадоксально, але уряд діє всупереч власній логіці. Заручниками його експериментів стануть не лише підприємці, а й пересічні споживачі. 

Партія «УДАР» має чітке бачення податкової системи – максимально простої, збалансованої, сприятливої для інвестицій та розвитку малого й середнього бізнесу. Саме тому ми будемо захищати «спрощенців» усіма доступними нам засобами. 

Разом з тим, виправити проблему лише за рахунок податків неможливо. Для цього необхідне кардинальне оновлення існуючої системи та викорінення корупції на всіх рівнях.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: бюджет,корупція,УДАР Віталія Кличка,уряд,податки,Ткачук,підприємці,ПДВ,Міністерство доходів і зборів
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.