Якщо не зупинити міліцейське свавілля – країна захлинеться у насильстві

18 липня 2013, 06:38
Власник сторінки
Народний депутат України
0
2168

Якщо не зупинити міліцейське свавілля – країна захлинеться у насильстві

Міліцейське свавілля в країні сягнуло критичного рівня. Все частіше співробітники МВС застосовують насильство, тортури, виявляються замішаними в злочинах.

З відкритим переломом черепа в кількох місцях, множинними рваними ранами обличчя, різаними ранами голови і численними саднами – такою знайшли у Врадіївці зґвалтовану дівчину трьома чоловіками, серед яких були двоє міліціонерів. Це ж якими треба бути нелюдами? Ця подія сколихнула громадськість. І по країні прокотилася хвиля протестів проти свавілля міліції.

Та не встигли згаснути пристрасті навколо Врадіївки, як люди знову піднялися проти хамської поведінки "захисників правопорядку". Як відомо, 12 липня у Києві під час розгону ринку "Шлях" міліціонер вдарив дівчину – активістку Коаліції учасників Помаранчевої революції. Підприємці вирушили до Святошинського райвідділу, де мітингували, вимагаючи пред'явити зухвалого кривдника. Це лише декілька резонансних випадків, які набули широкого розголосу, а скільки ще ситуацій замовчуються жертвами звірів у погонах! Люди настільки залякані, що бояться публічно розповідати про знущання над ними міліціонерів, які вже настільки знахабніли від своєї вседозволеності та безкарності, що зовсім втратили розум! Якщо так продовжуватиметься і надалі – Україна захлинеться у насильстві та жорстокості.

Зрозуміло, що міністр МВС після подій у Врадіївці мав би піти у відставку. Але ані сам Віталій Захарченко, ані влада, що командирувала його на цю посаду, вперто не зважають на думку суспільства. Влада повинна розуміти, що гнів людей за тривале "покращення" їхнього життя, соціальна напруга виливається в протести. Саме на репресіях і залякуваннях людей спирається нинішня злочинна влада. МВС повинне нарешті стати справді правоохоронною системою, а не силовим угрупуванням влади.

Я і мої колеги вимагаємо відставки міністра, переатестації кожного працівника міліції і ухвалення європейського закону про поліцію. Сьогодні мій колега голова комітету парламенту з питань прав людини, депутат від "УДАРу" Валерій Пацкан ініціює засідання комітету, який має дати оцінку ситуації в правоохоронних органах і спрямувати до керівництва держави вимоги щодо повного оновлення правоохоронної системи. Її треба очистити і побудувати заново. Усвідом це нарешті, злочинна владо! Якщо не хочеш, щоб Україна захлинулася у крові й безкарності! Дії з самоочищення влади потрібні зараз, негайно!

В правоохоронні органи мають прийти люди, які охоронятимуть закон та отримуватимуть гідну зарплату. Показовий приклад Грузії, яка в одну мить очистилася від міліціонерів-оборотнів. І Україна має пройти таким шляхом.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: УДАР Віталія Кличка,влада,уряд,Ткачук,міліцейське свавілля,Міністр МВС
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.