Збірний образ українського автобусу "Україна - Польща"

25 червня 2013, 12:10
Власник сторінки
0
228
Збірний образ українського автобусу  Україна - Польща

спостереження очевидця

Типовий автобус, що рухається маршрутом Україна-Польща вміщає в себе групу осіб з яких:

більша половина низькокваліфіковані заробітчани;
декілька студентів;
декілька людей, які намагаються започаткувати свій експортно-імпортно орієнтований бізнес;
щонайменше один не дуже тверезий чоловік;
турист;
особи, котрі цілу подорож сплять і просинаються лишень, щоб привітатися з прикордонником.

Серед подорожуючих є група осіб наближена до водіїв. Члени групи мають трішечки більше прав ніж звичайний володар проїзного квитка.

Вони займаються адміністративною роботою під час перетину державного кордону. Одна з типових задач це повернення закордонних паспортів після проходження контролю. Інколи представник може заварювати каву для водія, який в силу своєї роботи не може відволікатися на другорядні завдання. Перевіряти чи усі пасажири в автобусі присутні після вилазки за черговим їдлом та питтям. За свою роботу отримують можливість користуватися автобусним майном: пити каву або чай, сидіти на перших рядах, розмовляти з водієм під час руху. Вони можуть просити водіїв про дрібні послуги, як наприклад, хвилинна зупинка для передачі пакунку колезі. Окремим персонажам дозволяється виставляти ноги на приборну панель автобусу перед водієм (так краще кров до мозку доходить). 

Майже завжди серед пасажирів можна помітити декількох, котрі не погоджуються з розпиванням пива в автобусі або в яких виникає рвотний рефлекс від запаху чоловічих ніг. Вони роблять спроби вгамувати хаос, але після розуміння, що один в полі не воїн заспокоюються і приймають реальність. 

Зупиняється типовий автобус на вимогу пасажирів, а також при потребі заправитися пальним.

Сервіс для пасажирів, що не входять до групи наближених — відсутній. 

В деяких автобусах відсутні занавіски. Це зроблено спеціально, щоб усі бажаючи з вулиці спостерігали, як пасажир мирно спить впершись носом в скло.

Водіїв як правило двоє. Один рулює, а інший при потребі узгоджує нюанси з прикордонниками та заспокоює пасажирів. Шофери мають особливе почуттям гумору. До пасажирів ставляться дбайливо і навіть можуть особисто провести до туалету.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Польща,подорожі,подорож
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.