Розпочав роботу Offshore Leaks. І шо?

17 червня 2013, 11:30
Власник сторінки
Журналіст
0
169

Довгоочікуваний Offshore Leaks розпочав роботу - http://offshoreleaks.icij.org/. Міжнародний консорціум розслідувальної журналістики таки виконав обіцянку.

Дочекались! Тепер інформація про власників офшорних рахунків таки з’явилась у мережі. Довгоочікуваний Offshore Leaks розпочав роботу - http://offshoreleaks.icij.org/. Міжнародний консорціум розслідувальної журналістики таки виконав обіцянку. І знову у мене питання: і шо? Для нас, принаймні.
Вірю, що десь у Німеччині злетять з посад корупціонери, які раптом засвітились як власники прихованих рахунків. А у нас? Це взагалі не викличе жодного резонансу. Ми що і так не знаємо, що у ВСІХ без винятку урядовців, депутатів, державних функціонерів є ці рахунки? Знаємо. І їхні прізвища також не секрет. Для цього варто просто взяти до рук довідник "Хто є хто в Україні".
Тому ейфорію із цього питання взагалі не розумію. Навіть смішно. Їм давно вже відверто начхати і на нашу думку, і на нашу обізнаність. Винесення цих питань у публічний простір не дають жодного ефекту. Тому, дорогі мої! Менше слів.
Краще замислитись над тим, якою саме має бути майбутня антикорупційна система в Україні. Щоб було що запропонувати новим лідерам. Якщо вони таки з’являться, звісно. Балачки про те, що "вони там крадуть" вже набридли.
У кого є пропозиції?
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: корупція,офшори,Offshore Leaks
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.