Рожеві окуляри пасують до вишиванок

13 червня 2013, 10:18
Власник сторінки
0
297
Рожеві окуляри пасують до вишиванок

Коли дупа прилипла до дивану, а твоя країна загниває, то більше нічого й не залишається як одягнути рожеві окуляри і переконувати себе, що попри все це лайно за вікном у нас є майбутнє.

Багато з тих, хто вважає себе українськими патріотами, люблять регулярно вигадувати чим би пишатися. Звичайно, більшість з такого є абсурдними дурницями. Про одну з них і поговоримо.
Думаю, всі вже в курсі розпіареної у ЗМІ новини, що 98% абітурієнтів обрало на ЗНО українську, і тільки 3% російську. Ні для кого не є секретом, що тестування з української мови та літератури є обов’язковим. Без нього у колишніх школярів нема жодних шансів потрапити у якийсь ВНЗ. Нема можливості від нього відмовитися при реєстрації і виборі предметів. А от російська не має статусу обов’язкової. Її наявність допоможе хіба вступити на філолога чи журналіста. Введення даного предмету було суто політичним кроком, що мав задовольнити російськомовних, яких “утискають” “свідомі” та “бандерівці”. Теоретично, якби тест з російської був рівноцінним у статусі з українською, тоді ситуація була б кардинально інша. За теперішніх умов російськомовні вимушені обирати українську. Російська ж не дає майже ніяких перспектив, тому не дивно, що вступники не бачать сенсу витрачати на неї час.
Я не відкрив нічого нового, але про ці речі якось всі забули. Людям припала до смаку ілюзія, що українська мова “крутіша” за російську. А насправді це чистісінький самообман. Коли читаєш статті та коментарі про це, то мимоволі побоюєшся за вишиванки авторів – порватися на грудях можуть від такого нападу патріотизму. Українці люблять себе переконувати, що у нас все добре, ми найкращі, бла бла бла… Коли дупа прилипла до дивану, а твоя країна загниває, то більше нічого й не залишається як одягнути рожеві окуляри і переконувати себе, що попри все це лайно за вікном у нас є майбутнє. І цей інформаційний обман чи маніпуляція(називайте як хочете) є дуже яскравим прикладом наївності та сліпої віри у байки. Не дивно, що спершу в комуністів, а потім регіоналів легко вийшло задурити українцям голову обіцянками про “світле майбутнє”. Наша нація не така вже й молода, але по колективному інтелекту десь на рівні 3-5 річної дитини, яка ганяється за льодяниками у вигляді “покращень” та різних союзів.

Іван Лендєл
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: українська мова,ЗНО,патріоти,українці,російська мова,ВНЗ,Самообман,абітурієнти
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.