"Свобода преси"

30 травня 2013, 21:58
Власник сторінки
0
457
 Свобода  преси

Сьогодні всі забувають про те, що журналіст - це не "підставка для мікрофона" , а жива людина, яка має право на те щоб жити в безпеці.

 "Президент Віктор Янукович засудив дії тих, хто порушив права журналістів і підняв руку на свободу преси 18 травня в Києві." - повідомляє "Українська Правда". Президент пообіцяв покарати винних і розібратися в усьому, але шкода, що лише через два тижні після побиття журналістів. У коментарях під цією публікацією я натрапила на влучну фразу від деякого kaspara: "да он просто ржот!"- і я з нею цілком згідна. З огляду на такі дії президента, не важко, навіть, будучи абсолютно далеким від теми порушень прав журналістів в Україні, стверджувати, що до людей з цією професією та їхніх прав у нашій країні відносяться з крайньою байдужістю. Проте, як не дивно, саме цей випадок набув, широкого розголосу, можливо, тому, що  журналістів побили на очах у  правоохоронців, а, може, й тому, що колеги побитих почали протестувати,  Проте, ні для кого не секрет ,що він  зовсім не поодинокий. В Україні неодноразово вже стріляли, труїли, обливали фарбою і навіть лишали життя журналістів, в той час, коли ті просто виконували свої професійні обов`язки. Це жахливо. Чинне законодавство стає на захист журналістів, але, чомусь, кривдники, в більшості випадків- непокарані. По "неписаних законах"  судить наша Феміда...

 Сьогодні, мені- студенту спеціальності "Журналістика" страшно дивитись в майбутнє, адже, мрія- працювати на благо держави, забезпечувати її правдивою інформацією, в будь-який момент зможе стати чиєюсь зброєю проти мене. Радує єдине, що, хоч іноді, на такі випадки порушень журналістських прав звертають увагу та дають, малу, але таки надію на те, що колись буде краще. Але, коли? Коли буде порушено права ще сотні журналістів? Коли наступного разу поб`ють чи спалять когось із пресових працівників на очах у  громади, чи може, політиків?  На парах нас учать бути об`єктивними, але як віднайти цю об`єктивність, якщо всі в один голос вказують на правопорушників, а в результаті карається ніхто. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.