Зближення з ЄС – унікальний для України шанс на краще життя

26 квітня 2013, 08:26
Власник сторінки
0
278

Колегія Європейської комісії запланувала обговорення ситуації в Україні на 15 травня.

Цього дня під прицілом комісії опиниться «список Фюле», що налічував спочатку 19 пунктів, але за об’єктивних причин скоротився до 11. У разі позитивних зрушень Європейська комісія повинна затвердити звіт про прогрес у виконанні Україною критеріїв підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

Проте сподіватися на  успішний результат поки що зарано. Досі влада послідовно створювала перешкоди для підписання угоди. Масові порушення та фальсифікації на місцевих виборах 2010 року та під час минулорічних парламентських, політично заангажоване правосуддя, переслідування опозиціонерів, тиск на журналістів – це далеко не повний перелік «напрацювань» влади, які унеможливлюють мрії про Європейський союз. Адже Євросоюз чітко дає зрозуміти, що доля Угоди про Асоціацію із ним повністю залежить від керівництва держави. Все, що залежало від громадського сектору, вже зроблено, і наразі останнє слово лише за владою – чи виконає вона низку обов’язкових угод.    

Партія «УДАР» вимагає звіту щодо стану виконання Україною умов підписання Угоди про Асоціацію з ЄС. Влада має публічно оголосити перелік законів, які необхідно ухвалити у Верховній Раді та не ігнорувати слушні пропозиції  опозиції з приводу цих законопроектів. Ми абсолютно переконані в тому, що Україна зобов’язана використати свій унікальний шанс зблизитись із цивілізованим світом і, зрештою, отримати можливості для модернізації та справжнього покращення добробуту українців. 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Європейський Союз,УДАР Віталія Кличка,угода про асоціацію,уряд,Ткачук
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.