Експерти МВФ прогнозують нульове зростання ВВП України

22 квітня 2013, 06:43
Власник сторінки
0
278

Світові фінансові установи винесли остаточний вердикт недолугій економічній політиці нинішньої влади.

Протягом останніх місяців три найбільш авторитетні міжнародні фінансові організації  знизили прогноз по ВВП України та дали чіткий сигнал нинішній владі, що її непрофесійні дії впевнено штовхають Україну до економічної кризи.

Експерти МВФ прогнозують, що за підсумками 2013 року ВВП України залишиться на рівні нульової позначки. Про це сказано в огляді світової економіки, що підготував Міжнародний валютний фонд.

Як відомо, в минулому році, замість очікуваних владою 3,8% зростання ВВП,  українська економіка продемонструвала лише 0,5% зростання.

На 2013 рік уряд знову заклав у бюджет завищений прогноз ВВП на рівні 3,4%, в той час як Світовий банк та Європейський банк реконструкції і розвитку погіршили свої прогнози до 1%, а в МВФ взагалі не очікують жодного зростання.

Результатом таких завищень буде недовиконання дохідної частини бюджету на десятки мільярдів гривень, яких в кінці року не вистачатиме державі на виплату зарплат бюджетникам та виконання інших соціальних зобов’язань.

УДАР вважає, що для стабілізації економічної ситуації в Україні влада, замість проведення недолугих «реформ», повинна нарешті перейти до реального вирішення проблем.

Насамперед, в бюджеті на 2013 рік треба скоротити корупційні статті видатків, пролобійовані представниками правлячої партії для задоволення власних бізнес-інтересів.

Ігор Ткачук, 

Голова ВОО ПП "УДАР Віталія Кличка"

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: бюджет,МВФ,ВВП,УДАР Віталія Кличка,уряд,Ткачук,інвестиції
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.