«УДАР» проти «шулерських» підходів до реформування судової системи

17 квітня 2013, 07:52
Власник сторінки
Народний депутат України
0
234

Уряд Януковича робить черговий крок до диктатури та узурпації влади.

Посилаючись на вимоги ЄС, до Венеціанської комісії було подано проект змін до Конституції, який фактично переводить судову владу під тотальний контроль президента.

Як відомо, для підписання Угоди про Асоціацію між Україною та Європейським Союзом  до нашої держави висувається ряд вимог, серед яких - ліквідація вибіркового правосуддя та проведення широкої судової реформи.

Прикриваючись цими вимогами, під керівництвом радника Януковича, А. Портнова, було розроблено проект судової реформи, який є далеким від принципів демократичного суспільства та європейських цінностей.

За цим законопроектом Верховна рада позбавляється права обирати суддів безстроково. Крім того, вона не матиме повноважень давати згоду на затримання та арешт суддів до винесення обвинувального вироку щодо них.

Судову систему прагнуть реформувати таким чином, що створювати, реорганізувати та ліквідувати суди парламент буде тільки за поданням президента. Саме президент отримає право безстроково призначати суддів. Також він буде уповноважений переводити суддів з одного суду до іншого.

Співробітники Адміністрації Президента під чуйним керівництвом А. Портнова замість виконання попередніх зауважень Венеціанської комісії до проекту закону «Про судоустрій і статус суддів», намагаються легалізувати норми цього закону вже на рівні Конституції.  

Після направлення даного проекту до Венеціанської комісії зникли останні ілюзії щодо справжньої ролі Конституційної асамблеї, яка покликана просто освячувати ухвалені Президентом рішення.

Такий підхід до реформування судової системи ми вважаємо просто «шулерським». Партія «УДАР» виступає категорично проти цього законопроекту.

Наша позиція щодо реформи судоустрою викладена в нашій програмі, і ми готові на фаховому рівні дискутувати про її переваги і недоліки.

Але ми не допустимо, щоб ті проекти, які передбачають подальшу узурпацію влади, ухвалювалися під виглядом виконання зобов’язань перед ЄС. 

Геннадій Ткачук

Народний депутат України

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: президент,Європейський Союз,судова реформа,УДАР Віталія Кличка,влада,депутати,уряд,Адміністрація Президента,Ткачук,законопроекти,конституційна асамблея
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.