Патріотизм є важливим для консолідації нації

14 квітня 2013, 18:32
Власник сторінки
Депутат Ніжинської міської ради
0
203

Тільки патріотизм допоможе побудувати справжню европейську Українську державу.

чого починається Батьківщина? З почуття патріотизму. З любові до України, з гордості за те, що ти – її син чи донька. А ще – з постійної внутрішньої потреби виховувати й культивувати в собі найкращі духовні якості та державотворче мислення.

Кожному народові на цій планеті Господь Бог дав землю. Комусь дістались погані землі, позбавлені води або ж болотисті джунглі. Деяким пощастило більше. До українців Бог виявився надзвичайно щедрим, віддавши в руки нашого народу один із найпрекрасніших куточків цієї планети. Кожен із нас, народившись на цій землі, отримує частку цього дару.

Ми часто говоримо про те, що любимо свою країну, що ми є патріотами. Ми з гордістю співаємо наш гімн і шануємо свій прапор. Проте патріотизм – це набагато важливіше, ніж звичайне пошанування символів. Патріотизм – це насамперед відповідальність перед Господом Богом за ту землю, яку він віддав нам у користування. Прийде час, і кожен із нас ставитиме собі питання про те, як ми поводилися з цим щедрим даром, як господарювали, як захищали, як ставилися до природи?

Українцям випала нелегка доля, адже наші землі завжди були ласим шматком для численних агресорів. Постійні війни та нищення народу дійсно завадили українцям добре загосподарювати на цій землі, проявити свій найкращий розвиток. У такі моменти інколи хочеться запитати в Бога: чому саме нам випала така важка доля? Чому, отримавши такі чудові землі, Господь одночасно посилає нам такі важкі випробування і не дає повною мірою жити щасливо та безтурботно, насолоджуючись цим даром?

Але давайте щиро скажемо собі: не агресор і не чужинець у цьому винен. Він лише користується можливістю, яку ми самі йому даємо. Хижак у лісі серед жертв вибирає найслабшого, хворого, який неспроможний захистити себе. Українські землі топтали численні орди тому, що ми з Вами це дозволяли. Окупант приходив сюди, коли українці боролись між собою. Ще й самі запрошували сюди, аби ті помогли їм побороти своїх земляків. Ті приходили і робили рабами одних та інших.

Для того, щоб отримати шанс на одужання, народові потрібно подорослішати й нарешті взяти відповідальність за свою долю та своє майбутнє. Аби нам перестало бути соромно перед іншими народами й, зрештою, перед самими собою за те, як ми господарюємо на своїй землі. У цьому і є суть патріотизму.

Українці – талановиті та розумні люди. Однак, аби талант і працелюбність дали результат для всієї країни, нам потрібно працювати для того, щоб в Українській державі запанували щастя, заможність та европейський добробут.

Депутат Ніжинської міської ради

Багрінцев Максим

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.