Оголошення референдуму має стати початком кінця режиму Януковича

12 квітня 2013, 12:43
Власник сторінки
0
299

Влада намагається застосувати чергову технологію маніпулювання людьми.

В останні дні активізувалась діяльність ЦВК щодо проведення референдума. На тлі тотального нехтування народною думкою всенародне опитування виглядає як фарс, зрежисований діючою владою.         

Наразі влада має механізми і важелі для проведення всеукраїнського референдума, виношуючи головну і добре приховану мету - легітимізувати свої бажання, але «з ініціативи народу». І серед цих бажань, звісно, можуть опинитися поправки до Конституції, які забезпечать Януковичу довічне володіння президентським кріслом. Це вам, як мовиться, не шапки по підворіттях тирити. Маємо хитро задуманий і добре прорахований крок. Згадаймо лише, як відбувалось голосування з цього надто важливого для влади питання. У хід йшли всі пальці рук, намагаючись тиснути на кнопки «за себя и за того парня». Наразі Янукович поспішає, аби встигнути ініціювати та провести цей антидемократичний референдум, поки Верховна Рада не скасувала закон про нього.

Фракція УДАР наполягає на ухваленні нового закону про всеукраїнський і місцевий референдум, згідно якого рішення референдуму буде легітимним лише тоді, коли за нього проголосує більше 50%+1 від виборців, включених до списку. Тож зрозуміло, чому поспішає Янукович, ціна питання для нього – все!  

Опозиція вже виявила безліч фактів, що свідчать про серйозну підготовку до референдуму. В адміністрації всіх рівнів спущена директива про пошук приміщень, збір «надійних» людей до складу лічильних комісій тощо. А в ЦВК ж запевняють, що наразі здійснюється суто «технічне забезпечення».  Отже, ми повинні бути теж «технічно» готові до протидії намаганням узурпувати владу і перетворити референдум на висловлення вотуму недовіри Януковичу.

Для того, щоб провести такий референдум, у кожній області влада має зібрати 100 тисяч підписів на його підтримку. У багатьох областях це можливо тільки за допомогою фальсифікацій. Саме тому наші дії у подібній ситуації повинні спрямуватися на жорстку протидію фальсифікаціям.

Оголошення референдуму має стати початком кінця режиму Януковича. Кожний учасник процесу підготовки до референдуму має пам‘ятати – за порушення закону доведеться відповідати.

 Ігор Ткачук 

Голова Вінницької обласної організації 

Політичної партії «УДАР Віталія Кличка»
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: референдум,парламент,УДАР Віталія Кличка,уряд,Ткачук
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.