У Партії Регіонів – «авітаміноз мозку»!

10 квітня 2013, 16:36
Власник сторінки
народний депутат "БЮТ-Батькивщина"
0
214

подання до КC (стосовно виборів мера і депутатів Київради), засвідчує не лише незнання авторами норм вітчизняного права, але й елементарних правил алгебри рівня першого класу початкової школи

 У Партії Регіонів – «авітаміноз мозку»! Їх подання до Конституційного Суду (стосовно виборів мера і депутатів Київради), яке ми навмисне виклали у соцмережах для вільного доступу, засвідчує не лише незнання авторами норм вітчизняного права, але й елементарних правил алгебри рівня першого класу початкової школи.

Отже, КС має відповісти: “Чи слід розуміти положення Конституції України та Законів України таким чином, що чергові вибори депутатів місцевих рад мають відбутися в останню неділю жовтня п’ятого року повноважень відповідних рад – у жовтні 2015 року” ? Але ж для Київради, обраної у 2008 році - це буде вже сьомий рік повноважень!

Завтра, у день початку розгляду Конституційним Судом цього подання, київська "Батьківщина" вимагатиме долучити до справи також і власну заяву з даного питання.

Документ містить офіційну позицію нашої парторганізації стосовно змісту та ключових положень «регіонівського» есе на задану тему «Вибори в Києві» і дозволяє чітко продемонструвати його необґрунтованість, навіть недоречність!

Так, подання стосується строків призначення чергових виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів, а також депутатів Київської міської ради та Київського міського голови.  Дане питання вже було предметом тлумачення Конституційного суду: Рішенням КСУ №13-рп/2009 встановлювалось, що Конституція України, чинна на момент обрання у 2008 році депутатського складу Київради, чітко передбачає п’ятирічний строк її повноважень, навіть зважаючи на «позачерговий» статус останніх столичних виборів.

На початку 2011 року Конституцію України знову «підкорегували»: залишили роз’яснення строків повноважень для рад, обраних на чергових виборах ( все ті ж 5 років).  Але досить оперативно і далекоглядно прибрали роз’яснення для позачергових виборів. І от тепер, влада намагається цими ж «штучними» конституційними прогалинами маніпулювати датою виборів у Києві!

Важливе уточнення: чинна Конституція України жодним положенням не передбачає можливості продовження повноважень депутатів Київської міської ради на строк понад 5 років, незалежно від часу та «способу» їх обрання ( на чергових чи позачергових виборах). Отже, в жодному випадку, навіть оперуючи принципом одночасності проведення виборів депутатів місцевих рад по всій Україні, відтермінування столичних виборів на 2014- 2015, навіть на липень 2013 – грубе порушення Закону!

Синхронізацію всіх місцевих виборів у країні, очевидно, ще не раз спробують виправдати якоюсь «благородною» метою. Наприклад – економією бюджетних народних коштів і т.д. Але в Україні мало хто повірить у альтруїзм ТОП-менеджерів з Банкової. Навпаки, для всіх є очевидним, що маніпуляції зі столичними виборами – це і помста киянам за опозиційність, і острах отримати некеровану Київраду чи самостійного, легітимно обраного мера.

 Шановні друзі! Ми просто не маємо права програти їм Київ!

 Приєднуйтесь до нашого протестного мітингу, що розпочнеться завтра, 11 квітня, о 9.30 біля Конституційного Суду.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.