БЛАГОДІЙНИЦТВО ЯНУКОВИЧА ЗА ЧУЖИЙ РАХУНОК

04 квітня 2013, 14:28
Власник сторінки
Журналіст, письменник
0
219

Благодійництво не терпить розголосу.

Чи готові ви подарувати своїй дружині машину за 370 тисяч гривень? Мабуть, не кожний ось так відразу дасть позитивну відповідь. Хтось грошей не має, а хтось, якщо й має, витратить їх на інші цілі, аби не балувати кохану.

А ось Президент України може слугувати прикладом. Минулого року він саме на цю суму придбав автомобіль Тоуоtа Sienna 2011 року випуску. Якщо вірити оприлюдненій декларації про доходи і витрати за 2012 рік Віктора Януковича,  власником цієї машини є його дружина. Цим жестом він заткав рота усім своїм недоброзичливцям, які стверджують, буцімто він загнав пані Людмилу в почесну висилку до Донецька. Як бачите, у будь-який момент вона може приїхати до нього в Київ на люксусовій машині.

А ще Віктор Федорович виступив благодійником. На офіційному сайті Президента України читаємо:

“У 2012 році Президентом України перераховано 7 млн. 432 тис. 400 грн благодійної допомоги дітям, які потребували невідкладної медичної допомоги.

Так, грошова допомога в сумі 160 тис. грн була перерахована Пузійчуку Віктору (с. Базар, Народицький р-н Житомирської обл.), 2010 року народження, на лікування вродженої вади серця. Хлопчик потребував термінової операції.

Грошова допомога у сумі 800 тис. грн перерахована Тарандюк Ані (Овруцький р-н Житомирської обл.), 2011 року народження, яка мала вроджену ваду - відсутність шару шкіри, і потребувала невідкладної операції і лікування за кордоном.

Грошова допомога в сумі 4 млн 682 тис. 400 грн перерахована Смиковському Олексію (Овруцький р-н Житомирської обл.), 2009 року народження, який має вроджену ваду головного мозку і потребує лікування за кордоном.

Грошова допомога в сумі 1 млн 790 тис. грн перерахована Лазаренко Вероніці (м. Кривий Ріг, Дніпропетровська обл.), 2010 року народження, яка хвора на рак кісткового мозку”.

А ще там же знаходимо наступну інформацію:

“Президент України за рахунок власних коштів оплатив свою частину вартості перельоту до м. Салоніки (Грецька Республіка) у сумі 66 тис. 542 грн під час відвідування Святої гори Афон”.

Громадянин будь-якої країни міг би пишатися таким президентом, який віддає свої кров’ю і потом зароблені гроші на добру справу. Ось у інших президентів і зарплата більша, але щось я не чув про їхню благодійну діяльність.

До речі, а  скільки ж за минулий рік заробив наш Гарант Конституції? У тій же декларації знаходимо відповідь – 774 тисячі 877 гривень. Стривайте, а звідки ж він узяв майже сім з половиною мільйонів гривень, які витратив на лікування хворих дітей? Значить, були якісь “ліві” заробітки?

У декларації Віктора Януковича знаходимо відповідь на це запитання: “У 2012 році Президентові України від ТОВ “Друкарня “Новий світ” виплачено авторську винагороду в сумі 15 млн. 551 тис. грн відповідно до умов видавничого договору, укладеного у 2011 році”. Про цю оборудку не писав хіба що лінивий. Суть її зводиться до того, що книжок Віктора Януковича ніхто в книгарнях і бібліотеках не бачив, а гонорар йому виплачено за ще ненаписане. Прямо тобі Моніка Левінськи по-українськи!

І ось коли читаєш таку інформацію, розумієш, що ніяким благодійником у високому розумінні цього слова Віктор Янукович аж ніяк не може бути. І не тому, що він не знати за що отримав понад 15 мільйонів гривень і половиною суми поділився з нещасними дітками. Врешті-решт, це Генеральна прокуратура України мала би поцікавитись, чи все законно з точки зору антикорупційного законодавства у того, хто очолює в нашій державі боротьбу з корупцією.

Благодійництво не терпить розголосу. Люди, переказуючи кошти на благодійні цілі, не трублять про це на весь світ. Цього вимагають віра і щирість благодійника. Тим більше, якщо сумнівні кошти тобою фактично не зароблені.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.