Вінничани хочуть справедливості, а не «оптимізації» з «покращенням»

02 квітня 2013, 08:38
Власник сторінки
Народний депутат України
0
231

Весь минулий тиждень, з 25 по 29 березня 2013 р я та мої помічники-консультанти приймали виборців з Вінниці та Вінницького району. До нас на прийом прийшло 150 мешканців обласного центру та району.

Переважна більшість звернень від людей стосувалися соціального характеру.

 Під час прийому було обговорено та прийнято багато звернень від громадян з особистих питань.

 І звісно ж, це у багатьох питання соціального захисту, проблеми особистого характеру, які впродовж років, а то й десятиліття не вирішувала місцева влада. Багато людей приходили, щоб висловити підтримку мені особисто і партії «УДАР». Щиро їм дякую за це.

 Але й були проблеми характерні для широкого загалу.

 Перше, у Вінниці і області проводиться розрекламована урядом «медична реформа». Вінничанам «пощастило» потрапити під пілотний проект.

 Мешканці Вінниці і району вкрай не задоволені. Серед багатьох причин  назву одну. Зараз у медичний заклад можна потрапити за направлення сімейним лікарем. Багато людей середнього віку та молоді з сіл Вінницького району живе (прописані) у селі, а працюють у Вінниці. Ці люди не можуть потрапити до фахівців.

 Приходить, наприклад, жінка до сімейного лікаря і просить направлення до профільного спеціаліста.  Сімейний лікар її направляє до районної клінічної лікарні. Там черга, людина втрачає час, і часто не потрапляє на прийом. Щоб знову попасти, треба знову йти до сімейного лікаря.

 Ще одна проблема, що торкається двох аспектів: оптимізації навчальних закладів (скорочення їх кількості) та транспортної реформи.

 Зараз влада намагається зменшити кількість навчальних закладів у Вінницькій області. І називає це скорочення словом «оптимізація». Дуже прикро, що під цю «оптимізацію» потрапляють молодші школярі.

 Влада каже: зменшимо кількість шкіл на селі, це «неперспективні» заклади, до навчається до 100 дітей. А дітей переведемо у більші школи.

 Добре, якщо школа у селі, що поряд. Туди можна добратися на шкільному автобусі.  А є школи у селах під Вінницею. Дітям доведеться їздити до школи самим. Про шкільні автобуси не йдеться. І ось, школярі-вінничани після уроків спокійно підуть в позашкільні заклади на гуртки, а діти із сіл годинами будуть добиратися додому, з кількома пересадками.

 І люди запитують: про яке «покращення» навчання говорить влада?

 Але найголовніше полягає у тому, що всі 150 людей, що прийшли на прийом до мене, як до народного депутата України криком кричать від зухвалих дій влади. Від їхніх «оптимізації», «покращень», «реформ»…

 Наші люди чітко кажуть: їм ця влада набридла, гірше гіркої редьки. І ще кажуть: наш терпець не безмежний, колись він увірветься…

 P.S. Якщо хтось з представників влади у Вінницькій області скаже, що я навмисно згущую фарби, то прошу до мене на прийом громадян. Який проводиться вільно, а не так, як в адміністраціях: за попереднім записом за три місяці та після «фільтрації» людей.

Геннадій Ткачук,

Народний депутат України, фракція «УДАР»

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Покращення,УДАР Віталія Кличка,пенсійна реформа,Ткачук,медична реформа,звернення,Міністерство соціальної політики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.