Мільйонам безробітних «пакращення» не світить

28 березня 2013, 10:17
Власник сторінки
0
323

На тлі заяв уряду про «пакращення» і обвинувачень «папередніків» у всіх соціально-економічних бідах вже другий місяць поспіль в країні зростає рівень безробіття.

На тлі заяв уряду про «пакращення» і обвинувачень «папередніків» у всіх соціально-економічних бідах  вже другий місяць поспіль в країні зростає рівень безробіття. Тим же, хто роботу має, її все частіше не оплачують.

Ось останні дані Держстату України. Обсяг заборгованості із заробітної плати в лютому 2013 року збільшився на 9,6%, або на 98 мільйонів. А вже станом на 1 березня склав понад один мільярд гривень.

Навіть економічно активні підприємства за лютий цього року заборгували на 3,2% більше, ніж в січні. Що склало 54,5% від загального обсягу заборгованості. Борги підприємств-банкротів складають 39,9% від загального обсягу.

Найбільше боргів, як і раніше, в промисловості – 601 мільйон, а у регіональному розрізі – у Донецькій області - 253 мільйони.

Тим часом кількість зареєстрованих безробітних збільшилась за місяць на 4,3%, і на кінець лютого становила майже 600 тисяч людей. І це лише офіційно зареєстрованих. А якщо врахувати, скільки у нас працювало не офіційно і не може зареєструватися у центрах зайнятості, цю цифру я б помножив на 5-10.

У мене складається враження, що уряд перебуває в паралельному світі: з одного боку, пишуться та приймаються програми розвитку з нереальними показниками, для реалізації яких заплановані неіснуючі кошти. З іншого - жорстка соціальна реальність: українці втрачають роботу, а хто працює, не отримує  зарплати.

Якщо і надалі спостерігатиметься така динаміка, Україна восени ще більше загрузне в економічній та соціальній кризі.

Партія «УДАР» впевнена: змінити ситуацію в економічній та соціальній сфері можливо, лише змінивши політичний розклад в Україні.

Лише усунувши корупційну авторитарну владу Януковича, можна буде проводити економічні реформи, які наблизять нас до європейських стандартів життя.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: УДАР Віталія Кличка,безробіття,Ткачук,місцеве самоврядування
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.