Почему я соблюдаю Великий Пост

19 березня 2013, 14:41
Власник сторінки
Голова підкомітету з питань контролю та законодавчого забезпечення регулювання ринків фінансових послуг
0
222
Почему я соблюдаю Великий Пост

6-й год я придерживаюсь Великого Поста.

Почався Великий піст. Цього року я буду дотримуватися його вже в шостий раз. Перші роки Піст – як перевірка власної сили волі: чи витримаю, чи стане мені духу утримати себе від спокус.

 

Не буду приховувати, це складно. Особливо складно у перший тиждень.  Здається, спокуси підстерігають на кожному кроці.

 

Дотримуватися посту я став спочатку для оздоровлення організму. 40 днів на рік варто обмежувати своє харчування, передивитися спосіб життя. Перші роки постування я легко втрачав вагу, і ближче до Великодня почував себе на відмінно.

 

Але Великий піст це набагато більше, ніж відмова від м'яса

Останніми роками я розумію - чи не найголовніша складова Великого посту – духовна. Це постійний контроль над власними словами, діями, думками. Безперечно, для сучасної прогресивної людини – це стрес, для мене це також стрес. У цей момент відбувається внутрішня боротьба з нашими бісами, які зовсім не хочуть поступатися. І людина, що відмовляється від пристрастей, йому близьких, теж вступає в боротьбу: з самим собою, зі своїми звичками, своїм оточенням іноді. 

 

Дуже часто в повсякденному житті я дозволяю собі, чого гріха таїти, підвищити голос на підлеглих, не почути близького друга, вилаяти ями на дорогах чи безграмотних водіїв. Адже це перша спокуса – дати власному негативу вилитися на оточуючих.     

 

Під час Великого посту у кожної людини є шанс по-новому поглянути себе, змінити життя на краще. Наприклад, стати добрішими, чуйними, навчитися прощати, приділяти більше уваги рідним і близьким, заслужити прощення, спокутувати гріхи.

 

У наші дні дотримуються посту часом не тільки за церковним статутом, але ще й тому що це красиво і модно. Все частіше молоді люди кидаються словами лише для свого ж піару, забуваючи про суть.

 

Чи зможемо ми гідно дотримуватися Великого посту залежить,  зазвичай,  від сили віри і бажання пройти, як моральне, так і фізичне очищення. А також змінити спосіб життя, в першу чергу, в духовному плані.

 

Задачі поста - очищення і покаяння. І так звана «дієтична» складова тут - далеко не найважливіша.

Під час посту головне - не їсти одне одного, всі інші канони (відмова від м'яса, розваг та інше) - вторинні.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Великий пост 2013
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.