В Україні реакція. Політична

12 березня 2013, 09:45
Власник сторінки
Народний депутат України
0
227

Ситуація в Україні нагадує те, через що проходили багато великих і малих країн за історію людства. Ми – наче Рим періоду занепаду, Франція епохи Карла Х, Росія, часів Распутіншини… Історики цей стан н

Нажаль, ми можемо спостерігати усі ознаки цього процесу.

 Історики дали політичній реакції академічне визначення – Це активний опір прогресу в суспільно-політичному житті, з метою збереження та зміцнення старих порядків, які вже віджили. В широкому сенсі політична реакція означає громадський рух у напрямку, різко протилежному сучасному.

 А от філософи і письменники вважають, що реакція – це не тільки політичний процес. Це спустошення душі, надлом психіки, невміння знайти місце у житті, це розбрід свідомості, це алкоголь, наркотики, падіння моралі.

 Життя у такі моменти знервоване і загострене; вона характерна не злетами духу, а лише пристрастями.

 Звідси і підлість, зради, розтління…

 А тепер озернімося навкруги, невже ми цього не бачимо? Чи не хочемо бачити?

 І справа тут не тільки у сумнівних рішеннях ВАСУ, у шахрайських тендерах, у розкраданні мільярдів гривень українців під різноманітні програми, у продажу неякісних ліків, що збагачують чиновників. Про це та багато іншого ми знаємо. Із преси, сайтів, телебачення… Про це й знає влада. Але не реагує. Поводиться так, ніби ми з владоможцями різних видів. Не розуміють вони нас, і не хочуть розуміти.

 Саме таке цинічне нехтування критикою, знущанням з проблем людей є наймерзеннішим проявом політичної реакції.

 Але після періоду реакції можливі два виходи: загибель і відродження.

 І дуже хочеться, щоб відродження побачили ми українці, а загибель – влада.

 Геннадій Ткачук,

Народний депутат України («УДАР»)

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: корупція,ВАСУ,опозиція,Ткачук,Партія УДАР
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.