История семьи одного предпринимателя с Черкасской области

27 лютого 2013, 15:37
Власник сторінки
0
1711

Умань все чаще появляется в новостных заголовках. Репост с http://blog.i.ua/user/5778186/1173427/

Однажды вечером, бороздя просторы интернета, встретил на ЖЖ очень интересный пост об Умани. Автором его стал человек под ником Yaroslav121. Информация, которую он навел, кажется мне важной и я делаю репост в своем блоге. Текст привожу полностью, без изменений.

Все частіше з екранів телевізорів та з заголовків газет лунає назва міста Умань. Мене, як людину, яка хоча і проживає в іншому місті, але народилась в Умані і вважає це місто своїм рідним, обурює те, що контекст, в якому згадується назва, зовсім не позитивний. Недавно голосно пролунав скандал пов’язаний з розтягненням 34 мільйонів на ремонт доріг відповідальними особами. Я вболіваю за долю міста і хотів би вірити, що ця історія є прикрою випадковістю, таким собі поодиноким випадком, але... Знайомі уманчани всі як один стверджують, що в Умані корупція цвіте та пахне.
В пошуках відповіді на свої питання я вирішив зробити грунтовну прогулянку просторами мережі інтернет і на деяких сайтах (найбільше інформації знайшов тут:http://wordpress.com і на блогах журналістів зі столиці) наткнувся на надзвичайно цікавий документ, який якщо вірити авторам публікації виявився актом податкової перевірки від 07.07.2012 № 674/22/05380243.
Цей документ присвячено підприємницькій діяльності сім’ї Кисілів. Я проаналізував наведені там дані, а також дані з вільного доступу мережі інтенет і розробив невеличку табличку, що добре демонструє кількість підприємств, які належать цій сім’ї.


ТАБЛИЦЯ

взаємовідносин

ТОВ «Уманьпиво»

З

пов’язаними та контрольованими підприємствами: Кисіль Анатолієм Івановичем, Кисіль Іриною Петрівною, Кисіль Ігорем

Анатолійовичем, Кисіль Євгеном Анатолійовичем, Кисіль Лілією Геннадіївною, Кисіль Марією Сергіївною, Кисіль Віталієм Анатолійовичем, Кисіль Андрієм Анатолійовичем

(за даними податкової перевірки відповідно до Акту від 07.07.2012 № 674/22/05380243)




Період



Назва
підприємства



Сума
ПДВ, віднесена до под..кредиту



Документ,
оригінал якого відсутній (виявлено
податковою перевіркою)



Орієнтовна
сума угоди (розрахунок)



Особа,
пов’язана з Кисілем та має відношення
до підприємства (зі скан-таблиць)



Примітка



Вересень
2011р.



ТОВ
«Агрофірма Добро»



25770



(ПН
№ 207/2 від 05.09.2011р.)



128850



Кисіль
Євген Анатолійович, Кисіль І.П.
(директор?)




З наданих матеріалів
Кисіль І.П. є або директором, або
бухгалтером підприємства



Засновник
– Новіцький АГ – 98%



Листопад
2011р.



ТОВ
“АгрофірмаЛіга»



80750



(ПН
№ 124/2 від 30.11.2011р.)



403750




Кисіль Євген
Анатолійович

(засновник – 84%)




Кисіль А.І., Кисіль
І.П.



(засновник
- 14%)



Кисіль
А.І. є або директор, або бухгалтер



Січень
2012р.



ДП
Агрофірма «Байс Агро» КВФ «Байс»



114725



(ПН
№ 44/2 від 31.01.2012р.)



573625




КВФ «Байс» - Кисіль
Анатолій Іванович - засновник



Кисіль
І.П.



Засновник
– КВФ Байс



Березень
2012р.



ТОВ
“АгрофірмаЛіга»



38631,67



(ПН
№ 36/2 від 31.03.2012р.)



193158,4




Кисіль Євген
Анатолійович (засновник – 84%)




Кисіль А.І.



Кисіль
І.П.(засновник - 14%)



Кисіль
А.І. є або директор, або бухгалтер



-



ТОВ
« АФ « Легедзено»



-



-




Кисіль
Євген Анатолійович – засновник – 20%




Кисіль Анатолій
Іванович – засновник – 80%




Кисіль
А.І. – директор



Сума
угод не визначені за матеріалами
податкової перевірки, оскільки там
фігурують лише назви тих фірм, щодо
угод з якими відсутні оригінали
податкових накладних (ПДВ)



Орієнтовна
сума пов’язаних угод за період 09.11 –
03.12



1299383



Таким чином як видно з таблиці, мають місце порушення антимонопольного законодавства певними підприємствами, які підконтрольні Кисілю Анатолію Івановичу та його родині, і які сумісно здійснюють свою комерційну діяльність, укладаючи угоди між собою з метою отримання прибутку в інтересах пов’язаних між собою родинними зв’язками осіб, а саме Кисіля Анатолія Івановича, Кисіль Ірини Петрівни, Кисіля Ігоря Анатолійовича, Кисіля Євгена Анатолійовича, Кисіль Лілії Геннадіївни, Кисіль Марії Сергіївни, Кисіля Віталія Анатолійовича, Кисіль Андрія Анатолійовича, що витікає з Акту податкової перевірки від 07.07.2012 р. № 674/22/05380243 (див. додаток № 1) та таблиці (дивись додаток № 2)) .

Так, відповідно до п.2 ч.2 ст.22 ЗУ «Про захист економічної конкуренції», має місце незаконна концентрація суб’єктів господарювання, що проявляється у набутті безпосередньо або через інших осіб контролю одним або кількома суб’єктами господарювання над одним або кількома суб’єктами господарювання, зокрема шляхом створення підприємств.

Відповідно до ст. 24 ЗУ «Про захист економічної конкуренції» така концентрація має відбуватись за попереднім дозволом антимонопольного органу, якого, як мені відомо, у Кисілів немає.

За відсутністю відповідного дозволу передбачена відповідальність при наявності нижчезазначених умов:

1.Сукупна вартість активів підприємств або сукупний обсяг реалізації товарів учасників концентрації, з урахуванням відносин контролю, перевищує суму, еквівалентну 12 мільйонам євро.

2.Вартість активів або обсяг реалізації товарів не менш як у двох учасників концентрації, з урахуванням відносин контролю, перевищує 1 мільйон євро.

3.Вартість активів або обсяг реалізації товарів в Україні у одного учасника концентрації перевищує 1 мільйон євро(ч. 1 ст.24 ЗУ «Про захист економічної конкуренції»)

Окрім того, попереднє надання дозволу на концентрацію необхідне незалежно від вищезазначених підстав у випадку, коли сукупна частка учасників концентрації складає 35% або більше відсотків ринку.

Слід також зазначити, що відповідно до ЗУ «Про захист економічної конкуренції», до підприємств, що знаходяться під контролем однієї особи, відносять також підприємства, що належать подружжю, дітям, братам або сестрам, оскільки вони пов’язані, у розумінні ст.1 ЗУ «Про захист економічної конкуренції» як між собою, так і з своїм батьком та дружинами.

Так, вказані підприємства грубо порушують ЗУ «Про захист економічної конкуренції», оскільки сумісно здійснюють свою комерційну діяльність, укладаючи угоди між собою, з метою отримання прибутку в інтересах пов’язаних між собою родинними зв’язками осіб та пов’язані між собою спільними контролюючими особами, які є засновниками та директорами вказаних підприємств, а саме:

- ВАТ «Уманьпиво» (на даний час змінено організаційну форму на ТОВ «Уманьпиво»), м. Умань, вул. Лен. Іскри, 29 (акціонери: Кисіль Анатолій Іванович, Кисіль Ірина Петрівна, Кисіль Ігор Анатолійович, Кисіль Євген Анатолійович, Кисіль Лілія Геннадіївна, Кисіль Марія Сергіївна, Кисіль Віталій Анатолійович, Кисіль Андрій Анатолійович);

- ВАТ «Уманський м’ясокомбінат», м. Умань, пров. Леваневського, 4 (Директор: Кисіль А.І);

- КВФ «Байс», м. Умань, вул. Тищика, 4 (засновник і бухгалтер Кисіль Анатолій Іванович);

- ДП «Уманський комбікормовий завод КВФ «Байс», Черкаська область, Уманський район, с. Бабанка вул. Леніна 4,(директор Кисіль Анатолій Іванович, засновник: КВФ «Байс»);

- Уманський МГП по виробництву комбікормів, с. Дмитрушки, вул. Червоноармійська. (Засновник: ПП « Дмитрушки» - 51%);

- ТОВ «Агрофірма «Добро», Черкаська область, Уманський район, с. Доброводи, вул. Радянська, 3 (Директор- Кисіль Ірина Петрівна);

- ДП «АФ «Байс-Агро», Черкаська Область, Уманський район, с. Бабанка, вул. Леніна, 4 (директор Кисіль І.П., засновник КВФ «Байс»);

- ДП «АФ «Паланка», Черкаська область, Уманський район, с. Паланка, вул. Леніна (засновник КВФ «Байс»);

- ТОВ «Агрофірма «Ліга», Черкаська область, Уманський район, с. Антонівка, вул. Дзержинського, 6 (Директор Кисіль Анатолій Іванович, засновники Кисіль Ірина Петрівна (14%), Кисіль Євген Анатолійович (84%);

- ТОВ «АФ «Легедзене», Тальнянський р-н (Директор - Кисіль Анатолій Іванович,засновники Кисіль Анатолій Іванович (80%), Кисіль Євген Анатолійович (20%)).

У діях юридичних осіб, поєднаних єдиним контролем з боку Кисіля А.І., а також осіб, пов’язаних з ним у розумінні ст.1 ЗУ «Про захист економічної конкуренції» може бути склад наступних порушень антимонопольного законодавства:

Окрім того, згідно відомостей, які містяться в Акті перевірки про результати проведення планової документальної перевірки ТОВ “УМАНЬПИВО”, (податковий номер 05380243), за період з 01.01.2011 року по 31.03.2012 року акт від 07.07.2012р. № 674/22/05380243, між пов’язаними товариствами, які контролюються Кисілем А.І. та його родиною, протягом декількох місяців було укладено угоди на загальну суму 1 300 000 грн. Враховуючи, те що, з 01.04.2011 по 31.03.2012 р. ТОВ «Уманьпиво» задекларовано доходи в сумі 34 460 350,00 грн., що свідчить про те, що ТОВ «Уманьпиво», яке є лише одним з підприємств, які контролюються Кисілем Анатолієм Івановичем, має обсяг реалізації товарів в Україні у одного учасника концентрації що перевищує 1 мільйон євро. Враховуючи те, що сукупна вартість активів підприємств або сукупний обсяг реалізації товарів ймовірно перевищує 12 мільйонів євро, то в діях пов’язаних між собою підприємств, підконтрольних Кисілю А.І., є склад правопорушення антимонопольного законодавства, а саме: незаконна концентрація суб’єктів господарювання, що проявляється у набутті безпосередньо або через інших осіб контролю одним або кількома суб’єктами господарювання над одним або кількома суб’єктами господарювання, зокрема шляхом створення підприємств.

Відповідно до ч. 1 ст. 36 ЗУ «Про захист економічної конкуренції», органи Антимонопольного комітету України розпочинають розгляд справи про порушення законодавства «Про захист економічної конкуренції» за заявами суб’єктів господарювання, громадян, об’єднань, установ, про порушення їх прав внаслідок дій чи бездіяльності, визначеним, як порушення законодавства «Про захист економічної конкуренції».

Оскільки незаконна концентрація суб’єктів господарювання, особливо, коли мова йде про концентрацію виробництва таких соціально важливих товарів, як продукти харчування, прямо порушує інтереси мешканців м. Умань, прошу органи Антимонопольного комітету України, відповідно до ст. 37 ЗУ «Про захист економічної конкуренції» прийняти розпорядження про початок розгляду справи про захист економічної конкуренції.

Я маю велике сподівання, що контролюючі органи насправді не байдикують, прикриваючи очі на порушення закону представниками цієї сім’ї як в цьому переконані жителі міста Умань, а справді “чомусь” не помітили незаконну монополізацію підприємств в місті та районі, і тепер звернуть свою увагу на цей яскравий приклад економічного злочину та керуючись п.12 ст. 50 ЗУ «Про захист економічної конкуренції» ретельно проведуть перевірку вказаних підприємств належних сім’ї Кисілів.

Взято из http://yaroslav121.livejournal.com/1096.html

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.