Цього року кожен вінничанин має сплатити 200 доларів зовнішнього боргу держави

25 лютого 2013, 13:54
Власник сторінки
Народний депутат України
0
243

Лише цьогоріч на кожного громадянина України, включаючи немовлят, припадає борг щонайменше у 200 доларів.

 Станом на 1 жовтня 2012 року зовнішній борг України становив 132,4 млрд. доларів США. За останні три роки він зріс на третину. Станом на 31 грудня 2012 року державний та гарантований державою борг України становив 515,4 млрд. гривень або 64,5 млрд. доларів США.

У 2013 році влада планує влізти у додаткові борги у сумі 135,53 млрд. гривень.

І це при тому, що у цьому ж році Україні потрібно віддати близько 9 млрд. доларів – найбільше за останні роки.

Тобто лише цьогоріч, за словами народного депутата, на кожного українця, включаючи тих, що щойно народилися, припадає борг щонайменше у 200 доларів.

Так ми розплачуємося за бездарне урядування нинішньої влади. Валютні резерви Нацбанку що рік тануть, зменшившись на 10 млрд. доларів (з 34,6 млрд. доларів США у 2010 році до 24,5 млрд. доларів США у 2012 році).

Українців запевняють, що в Україні - дефляція. Але навіть офіційні дані свідчать, що у 2012 році в усіх основних групах товарів відбувалося підвищення цін у порівнянні з попередніми роками: охорона здоров'я – 19%, житло, електроенергія, газ та інші види палива – 31%, транспорт – 39%, освіта – 29%.

Попри всі запевнення чинної влади, тарифи за газ та опалення для населення ростуть. Однак продовжують діяти пільгові тарифи на газ для олігархів. Відтак, зрозуміло, чиї інтереси захищає ця влада.

Але ростуть тільки ціни. Пенсії та зарплати вже не забезпечують навіть найнеобхідніших потреб. Замість обіцяної мінімальної зарплати у 1500 гривень «вже у 2010 році», у 2013 році українці не отримають і 1150 (1147) гривень. Цинічно, що у цьому році мінімальну зарплату підвищили лише на 13 гривень, і вона не буде підвищуватися аж до грудня 2013 року.

На цьому тлі всі оголошені владою реформи провалені.

Так звані «реформи» мали зробити Пенсійний фонд бездефіцитним вже у 2012 році. Однак після такої «реформи» дефіцит Пенсійного фонду навпаки зріс – майже утричі у 2012 році«медична реформа» нинішньої влади призвела до скорочення лікарень та обмеження доступу до медичних послуг – передусім для сільських мешканців та громадян, що проживають у віддалених районах. Замість обіцяного збільшення фінансування галузі охорони здоров'я до рівня європейський країн – 10% ВВП, – фінансування лише скорочується. Зокрема, у бюджет закладено лише 40% коштів на лікування СНІДу і туберкульозу, і жодної копійки не передбачено на лікування хворих на гепатити. При цьому зростає фінансування спецлікарень для чиновників Адміністрації Януковича, чисельність яких збільшується з кожним роком. Як наслідок, за поширенням туберкульозу Україна – у першій трійці серед країн Європи та на другому місці в Європі, і на п'ятому в світі за темпами поширення ВІЛ-інфекції.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: президент,ВВП,УДАР,Пенсійний фонд,пенсії,Ткачук,Національний банк України,зарплати
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.