Гарячі січневі прем’єри

15 січня 2013, 12:09
Власник сторінки
журналіст, волонтер, видавець, голова Білоцерківської "Просвіти"
0
308
Гарячі січневі прем’єри

Замість того, щоб почивати на лаврах і «стригти купони» з новорічних концертів та веселих, давно перевірених вистав, вони намагаються (і це у них успішно виходить) запропонувати глядачам нові вистави.

А все-таки саксаганці великі молодці. Замість того, щоб почивати на лаврах і «стригти купони» з новорічних концертів та веселих, давно перевірених вистав, вони намагаються (і це у них успішно виходить) запропонувати глядачам нові вистави. Саме про них йшлося на прес-конференції, яка відбулася в театрі 10 січня. Працівники театру підійшли до неї творчо, перетворивши на мінівиставу, адже журналісти мали змогу побувати на репетиціях одразу двох вистав, а саме: «Тато в павутині» Р. Куні та «Так закінчилося літо» Я. Стельмаха.

Спочатку «дракули» пера і «вампіри» клавіатури пройшли на велику сцену, де режисер «Тата…» (вистава є продовженням «Занадто одруженого таксиста») Тарас Мазур зі словами «Я на вас кричатиму, а ви працюйте у звичному режимі!» проводив репетицію. 

Одразу впало в око, що зберегти акторський склад «Таксиста» не вдалося. Замість Миколи Молодики роль головного героя з надзвичайно рідкісним англійським ім’ям Джон Сміт виконує Олексій Головач. Цікаво. Від Олексія не знаєш на що чекати. Здається, що у комедійних ролях він не грає, а грається у роль. Головач на репетиціях має дещо легковажний вигляд, а втім, як ще може виглядати пройдисвіт, що живе на дві сім’ї та постійно потрапляє у халепи? Залишається радіти за лондонських таксистів, яким після виснажливих змін вистачає часу і натхнення виплутуватися зі складних ситуацій, тим паче, коли «допомагають» друзі. І в той же час пам’ятаєш його у ролі в міру пропитого селянина Міхаїла, який із надривом пропонує своїй сестрі Люсі забрати хвору матір до себе в місто. Тим цікавіше буде спостерігати за черговим перевтіленням.

В’ячеслав Стасенко, режисер вистави «Так закінчилося літо», був більше потаємний і акторський колектив також. Показувати фрагмент вистави вони не стали – може й правильно бо повинна бути інтрига. Але, кинувши погляд на акторів можна сказати, що на нас очікує приємний сюрприз, адже такі імена як Олена Калініченко-Тетерук, Валерій Войтов, Сергій Скляренко, Анастасія Богачик, Роман Вдовика уже є своєрідним знаком якості вистави.

«Ярослав Стельмах написав п’єсу за романом Ірвіна Шоу «Люсі Краун», - сказав режисер, - це єдиний роман письменника, який не екранізований. Хоча він дуже цікавий і «кіношний», написаний простою доступною мовою. Але це не «жовте чтиво», яке можна читати в метро. У Ірвіна Шоу завжди є філософська основа – для чого ми живемо, що ми робимо. Ярослав Стельмах написав п’єсу у 90-х роках на замовлення Едуарда Митницького, режисера театру на Лівому березі. Там ця вистава йде російською мовою. Стельмах трагічно загинув, але його дружина люб’язно надала мені п’єсу в українському варіанті. До речі, Люся Стельмах буде присутня на прем’єрі вистави.»

Тож із нетерпінням чекаємо на прем’єри і віримо, що вистави зриватимуть шалені оплески і великі каси.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Біла Церква,театр ім. Саксаганського
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.