Стотисячний патент на винахід з зеленого чаю

03 січня 2013, 12:23
Власник сторінки
0
247

Унікальна стаття

У листопаді 2012 року,  Україна отримала стотисячний патент на винахід. Інститут експериментальної патології, онкології і  радіобіології ім.. Р.Є. Кавецького НАН України експериментальним шляхом довели лікувальну дію екстракту зеленого чаю на стійкі до хіміотерапії злоякісні пухлини. Винахід має складну, довгу назву : “  Спосіб підвищення ефективності хіміотерапії резистентних до хіміотерапії злоякісних пухлин ”

Сам  винахід стосується медицини, зокрема онкології. Розробітники запевняють , що цей унікальний засіб може застосовуватись у якості супроводу при хіміотерапії хворих раком людей. Але тільки під наглядом лікаря та в супроводи з основними препаратами.Але можна  зелений чай пити для профілактики. Звичайно, не будь-який, а якісний і свіжий. За словами науковців , жителі Китаю, Японії та інших азійських країн, які п’ють зелений чай, менше хворіють на онкологічні захворювання, зокрема на рак молочної залози та простати. 

Нано-часточки екстракту зеленого чаю навчились виокремлювати грузинські науковці, для використання в харчовій промисловості. А ось експерименти українських колег можуть даті шанс  онкохворим – після клінічних випробовувань. Поки що ефективність чаю у підсиленні дії хіміотерапії доведена лише у експериментах на тваринах. Для подальших досліджень, а потім і впровадження, потрібні кошти, сертифікація в Україні та клінічні випробування.

 Софія Залєток, зав. відділу біохімії пухлинного росту інституту експериментальної патології, онкології та радіобіології розповідає: 

- Ці поліфенольні екстракти можна буде використовувати і для лікування резисцентних пухлин. А це досить серйозна проблема зараз в онкології, бо до багатьох препаратів, лікують людину, а пухлини виникає резисцентність і боротись із нею фактично неможливо.

За це відкриття вчені отримали патент, який виявився стотисячним в Україні. Взагалі, кажуть у Держслужбі інтелектуальної власності, на хімічні та медичні винаходи припадає майже половина від загальної кількості. А ось до практичного використання найчастіше доходять інші новації - технічні.

 

На сьогодні, онкохворі мають надію на нормальне, здорове, щасливе  життя.  З часом, винахід буде маті цілюще значення для людей з онкозахворюваннями.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.