Проросійські політсили в ЄП, удаючи з себе партії соціалістичного спрямування

17 грудня 2012, 18:33
Власник сторінки
0
305
Проросійські політсили в ЄП, удаючи з себе партії соціалістичного спрямування

Болгарський експерт: поправку про «Свободу» у резолюції Європарламенту пролобіювали проросійські сили. Філософ і публіцист Анґел Ґринчаров розповів про те, як ці сили діють у Болгарії та Європарламент

Тиждень.ua: Пане Ґринчаров, останнім часом в Україні дуже зацікавилися особистістю депутата Європарламенту Крістіана Вігеніна (група Прогресивного альянсу соціалістів та демократів, Болгарія. – Ред.). Цей інтерес обумовлений тим, що Європарламент закликав демократичні сили України не співпрацювати з партією «Свобода». Відповідна поправка Крістіана Вігеніна до проекту резолюції щодо ситуації в Україні дістала підтримку більшості євродепутатів. А сам Вігенін запропонував доповнити текст резолюції щодо України словами: «(Європарламент) стурбований зростанням націоналістичних настроїв в Україні, вираженому в підтримці партії «Свобода». Хто такий Крістіан Вігенін?

– Крістіан Вігенін – це болгарський комуніст, інакше кажучи, псевдосоціаліст, а також і псевдоболгарський, тому що у так званих болгарських соціалістів нічого болгарського немає, вони не роблять нічого іншого, крім як обслуговують російські імперські інтереси. Їх ми за це називаємо «рубладжіямі», маючи на увазі те, що задля російських рублів вони готові продати все.

Варто звернути увагу на те, що нещодавно один із лідерів БСП, колишньої БКП, Івайло Калфін, він же кандидат у президенти від болгарської БСП на президентських виборах 2011 року, а також і євродепутат від БСП, сказав фразу, котра повністю розкриває внутрішню суть і природу болгарських «комуністів-соціалістів»: «Болгарський патріотизм можна міряти любов'ю до Росії» (!). Тож є всі підстави вважати, що Вігенін не болгарський, а по суті російський комуніст, знаряддя російського імперіалізму.

Ми таких у Болгарії називаємо «руско мекере», «мекере» – це турецьке слово, що означає догідливий прислужник, мерзенний, огидний і брудний раб і слуга, у цьому випадку – російського імперіалізму. Не можна вірити у те, що болгарські комуністи змінилися. Ні, це неправда. Вони є такими, якими були завжди. А саме: зрадниками болгарських національних інтересів, і більше вони не роблять нічого, лише обслуговують російські імперські інтереси в Болгарії.

Інакше кажучи, цей Вігенін, євродепутат, сердечний друг лідера болгарських комуно-соціалістів Сергія Дмитровича Станішева, він же колишній радянський громадянин, колишній «болгарський» прем'єр-міністр, а тепер, уявіть собі, лідер Партій європейських соціалістів (!). У нас, у Болгарії, чимало таких дивацтв, ось і таке: колишній радянський громадянин Станішев, син найбільш близького співробітника колишнього комуністичного диктатора Тодора Живкова Дмитра Станішева, був прем'єром «європейської Болгарії», яку російський посол у Брюсселі прямо назвав «російським троянським конем в Європейському Союзі й НАТО» (!).

Я нічого болгарського не вбачаю в таких персонах. У них все російське і навіть радянське. До слова, Сергій Дмитрович Станішев народився в місті Херсоні, СРСР (тепер це вже територія України). І в деякому сенсі він ваш, тобто «українець», якщо так можна пожартувати. Ось таким є начальник євродепутата Вігеніна. Тож, зважаючи на сказане вище, ви можете самі здогадатися, про що йде мова, самі можете собі пояснити, чому Вігенін так затято відстоює російські інтереси, борючись проти українських націоналістів і патріотів.

У нас, у Болгарії, ті самі у такий самий спосіб воюють проти болгарських патріотів і націоналістів, хоча варто зауважити, що у нас так звані націоналісти нічого національного і болгарського не мають. Вони отримують російську платню, обслуговуючи російські інтереси. У нас ситуація склалася трагічна. Всі: і комуністи, і «націоналісти», ведуть важку боротьбу і змагаються між собою, хто щонайрішучіше і щонайвигідніше зможе продати себе росіянам, зокрема й російським таємним службам. У нас справжні болгарські патріоти – це лише ті, хто вірить у європейське начало, в європейські цінності, а всі так звані слов'янофіли, ерго, русофіли, вони безпосередньо і прямо обслуговують російські імперські й експансіоністські інтереси.

Тиждень.ua: Чому євродепутат Вігенін так стурбований тим, що до українського парламенту пройшли національно налаштовані політичні сили?

– Беручи до уваги вищесказане, тепер вже ясно, чому «болгарський» євродепутат, соціаліст-комуніст Вігенін так занепокоєний тим, що до складу українського парламенту увійшли національно налаштовані політсили, оскільки російські таємні служби наказали Вігеніну так поводитися, він і занепокоївся. Він готовий зробити все, що йому накажуть з Москви. Наші «болгарські» соціалісти-комуністи, як Матросов, готові своїми грудьми захищати російські імперські інтереси. Ось я прочитав на сайті Вігеніна таке повідомлення і був дуже здиований:

«Група соціалістів і демократів у Європейському парламенті висловлює свою занепокоєність через  націоналістичні настрої в Україні, які насуваються, виражені тим, що партія «Свобода» увійшла в український парламент. «Расистські, антисемітські та ксенофобські погляди суперечать основним цінностям  та принципам ЄС», також написано там, і тому він «закликає продемократичні партії у Верховній Раді не асоціюватися і не входити в коаліцію з цієї партією».

Ось таке доповнення зробив «болгарський», а радше російський євро депутат. Виявляється, Путін в особі «болгарських» євродепутатів має своїх представників у Європарламенті, які неприховано висловлюють його волю.

Тиждень.ua: Чому Вігенін, на вашу думку, так явно лобіював цей пункт?

– Він лобіював цей пункт так явно тому, що у «болгарських» комуно-соціалістів немає сорому, а отже, й моралі. Вони так само свого часу продавали свою країну, Болгарію, Москві. Саме тоді, коли подавали прохання про прийняття Болгарії як 16-ї чи 17-ї (не пам'ятаю точно!) республіки до складу СРСР. Цікаві й інші, розміщені на тому ж сайті Вігеніна, матеріали. Я такого цинізму більше не зустрічав. Ось що він сказав, коли обговорювалося питання щодо резолюції з приводу ситуації в Україні:

«Нинішня влада в Украйні» (він має на увазі проросійські налаштовану владу в Україні) «зробила так багато, щоб наблизити Україну до ЄС» (!).

Вочевидь, у цього «товаріща» Вігеніна, як і у всякого комуніста, занадто схиблені і докорінно помилкові орієнтири і цінності. І він продовжує так:

«Але відсутнє розуміння, що процес зближення з ЄС не лише технічний і законодавчий процес, а й питання цінностей. Саме щодо цінностей Європейський парламент хоче бачити більше зусиль. Недавні парламентські вибори показали явно дефіцит у цій сфері».

Зважаючи на це, хочу наголосити, якщо Вігенін так говорить, то у вас, в Україні, щодо цінностей все гаразд. Тому, коли такий комуніст, як Вігенін, говорить про щось, то це слід розуміти навпаки, у зворотному сенсі. Вони, комуністи, постійно брешуть, брехня для них це основний модус вівенді, бо вони без брехні не можуть існувати.

Тож хочу привітати вас із тим, що у вас, в Україні, відчутним є прогрес в усвідомленні ваших справжніх цінностей, зокрема і європейських, які збігаються зі споконвічними українськими цінностями.

Аналогічна ситуація склалася у так званій російській імперській зоні, до якої однаковою мірою належать і Україна, і Болгарія: що вигідно нам, явно невигідне для російських імперських інтересів. А нам вигідно те, що в корені суперечить гегемонним російським імперським інтересам, які не відповідають, і навіть суперечать загальноєвропейським, утім, як і нашим національним інтересам.

Тому, як це і було протягом останніх століть, російський імперіалізм – найлютіший ворог як болгарських, так і українських національних інтересів. А отже, наш найбільший друг – це Європа і європейські цінності, які відповідають нашим національним.

Ці залежності, на мою думку, виражаються так. А для таких, як Вігенін, звісно, все дуже заплутано: те, що вигідно імперській Росії, він, користуючись незграбною словесною еквілібристикою, оголошує за «європейське», тим самим насправді визнаючи, що континент, в якому живуть ці динозаври комунізму, комуністично-імперіалістична Європа називається «Москва». Пані Новодворська визначає цю Європу як Азіопу. Це дуже точне визначення, і я з ним згоден. Висновок один: ніколи не можна вірити у те, що говорять ці брехуни-комуністи, безсоромні слуги російського путінського імперіалізму 1 експансіонізму.

Тиждень.ua: Чи не має Крістіан Вігенін тісних зв'язків із пропутінською і проросійською, правлячою нині в Україні методами колишньої КПРС, Партією регіонів?

– Так, має. Гадаю, не лише Вігенін має цей зв'язок, вся партія Вігеніна і Станішева, саме лідера «європейських» соціалістів, тісно пов'язана з Путіним і його імперською політикою. А значить, із усім тим, що є пропутінським і проросійським, зокрема з правлячою тепер в Україні Партією регіонів. Бачите, які успіхи мають останнім часом путіністи: їхній посіпака і слуга Сергій Дмитрович Станішев, найближчий сердечний друг Вігеніна, став главою європейських соціалістів! Що і відображає суть того, що відбувається: російська експансія у Східній Європі така потужна, що вона вже почала опановувати і Західну Європу!

Тиждень.ua: Як стимулюють з Росії подібну діяльність?

– Не лише Вігенін, а й усі болгарські соціалісти-комуністи прямо пов'язані з імперською Росією. І плату вони отримують звідти. Окремо хочу наголосити, що болгарські комуно-соціалісти нічого не роблять без отримання за те солідної плати. Для них, як для переконаних матеріалістів, немає інших стимулів і «моральних» підвалин, як гроші, чи золото, чи, може, й діаманти. Це саме собою зрозуміло. Я нещодавно дивився інтерв'ю по телебаченню з цим Вігеніним та його дружиною, яке проводилося в затишній домашній атмосфері, і зауважив, що меблі в просторій кімнаті були у стилі рококо, одразу помітно, російські «товаріщі» анадто добре платять.

Тиждень.ua: Чому група Прогресивного альянсу соціалістів і демократів так явно підіграєпроросійській Партії регіонів в Україні?

– Пояснення одне. На мою думку, тому, що на російські гроші можна все купити. Якщо Путін встиг купити навіть колишнього німецького канцлера Шредера і дав йому величезну платню, то для нього немає жодних проблем купити і «болгарських мекере», а заразом і всю таку групу, як Прогресивний альянс соціалістів і демократів. І вони навіть можуть стати ще «прогресивнішими», якщо знадобиться, і «демократичнішими», та навіть і більш «соціалістичними» та «соціально» відповідальними, якщо платити їм більше. Таке моє пояснення. Якщо ви зрозумієте механіку стимулювання матеріалістичної людської душі, тоді знатимете, що іншого пояснення немає і бути не може.

Біографічна нота

Анґел Ґринчаров народився в місті Долна Баня, Софійська область, Болгарія. Закінчив 1983 року філософський факультет Ленінградського університету. Працював викладачем філософії у Пловдівському університеті імені Паїсія Хілендарського. У 1992-му створив і керує досі Центром розвитку особистості HUMANUS, який розробив концепцію і провів низку ініціатив повної реформи болгарської освіти, зокрема філософської. Автор багатьох філософських і психологічних праць, а також книжок, у яких розглядаються проблеми філософії історії та політики в болгарському і європейському контексті. Серед його книжок: «Життя душі: психологія», «Універсум свободи», «Мистецтво думки», «Таїнство життя», «Мистецтво жити: етика достоїнства», «Еротика і свобода», «Мистецтво свободи», «Курс лекції по філософії», «Болгарська душа і доля». Останнім часом Ангел Ґринчаров є активним блогером, який підтримує свої освітні та політичні блоги.

(с) "Український тиждень                                                                         17 грудня, 2012

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.