П’ять частин одного «Я»

16 листопада 2012, 22:16
Власник сторінки
Журналист
0
402

Особистість складається зовсім не з духа, душі та тіла, а із частинок найближчих їх людей. І чим більше вона їх має, тим кращою є її сутність.

Кожен з нас має друзів, але навряд чи будь-коли робив спроби класифікувати їх. Не варто проводити диференціацію товаришів за ознакою добрий та недуже, щедрий та скупий, багатий та бідний, ерудований та бараноподібний! Дещо трансформовану та адаптовану для сучасного стану суспільства класифікацію друзів ми з вами зараз і розглянемо. А розпочнемо ми із слів, що можна почути в дитячій пісеньці групи «Барбарики» «Дружба – это не работа!»

«Если станется счастье, раздели его на части,

И роздай всем друзям – это просто!»

А для того аби кожному другові віддати «правильний» шматок щастя, потрібно знати, який же з них припаде йому найбільше до смаку!

1.       Best-друг

Однойменну пісню гурту «СКАЙ» чув певно кожен, але далеко не всі мають такого друга. Справжній друг, це, перш за все, той, хто знаючи твоє минуле бачить тебе в теперішньому, і, не зважаючи ні на що, вірить в твоє майбутнє. Для того аби мати ліпшого друга потрібно пройти разом з ним весь той процес «обтісування», «притирання» та «вивчення характеру». Саме найкращому другові ти довіриш будь-яку таємницю, прийдеш до нього навіть в дві години ночі (якщо в тебе носик зачесався), або просто сядеш біля нього, та будеш мовчати. Ніхто не зрозуміє тебе краще за нього, а ще краще, коли ви стали рідними, сродними душами, що живуть не заради власного Я, але одне для одного!

2.       Ікона стилю

В кого в кого, а от в дівчат це завжди проблема! Інша справа як ви реагуєте на такого приятеля. Аби бути в курсі всіх модних тенденцій, знати точний графік розпродажів та акцій в брендових магазинах, а також мати дисконтну картку до кожного із них варто мати друга чи подругу, які б орієнтувалися в світі моди. Вони не просто знають про неї все, але ще й можуть купити речі найдешевше, або найвигідніше. Головне в цьому питанні не почати заздрити, а вчинити більш мудро: обмінюватись речами. Навіть якщо вам нічого вдягнути, не переймайтесь: подруга радо зробить вас об’єктом власних стильових експериментів до того часу, поки обере «ідеальний» образ.

3.       Прокурор

Такому другові все одно що ви думаєте з приводу якогось питання, його абсолютно не хвилює думка інших. Головне що він знає – ви вчинили неправильно! Вічний критик, нещадно правдива людина, яка час від часу знімає рожеві окуляри з ваших очей! Так, так, саме такого друга повинен мати абсолютно кожен! Всім нам подобаються язики що лише тішать наші розуми, серця та думки, але правда, що буває вкрай гіркою, приносить дедалі більшу користь від малинової брехні! Цінність такого друга надзвичайно велика: коли ви набираєте його номер телефону ваше сере переповнюється страхом, але коли вислуховуєте ще й порцію дотацій до ваших мізків починає просочувати інформація стосовно того, що ж ви зробили неправильно, і в чому потрібно змінюватися. Але не забуває він і про похвалу, звичайно, якщо ви цього справді заслуговує. Щось на кшталт методу "кнута и прияника"!Об’єктивність скрізь і повсякчас – таким принципом керується друг-прокурор!

4.       «Моя хата з краю, тому я нікого й не знаю!»

Іншими словами, це друг, котрий не знайомий з іншими вашими друзями! Найчастіше таким приятелем може стати для вас особа, з якою ви спілкуєтесь виключно по телефону, в мережі скайп, чи за допомогою електронних меседжів. Друг на відстані не знайомий з вашими друзями, але вже склав суб’єктивістський портрет кожного з них. І от коли ви розповідаєте про чергову пригоду, він аж ніяк не засуджує якусь із сторін, а, навпаки, допомагає збагнути сутність складності ситуації. Об’єктивність цього приятеля залишається поза сумнівами, адже люди, про яких ви йому розповідаєте, цікавлять його лише постільки по-скільки. Для нього головне – ваші вчинки, ваш характер, ваші відносини. Це свого роду навіть друг-суддя, здатний приймати цілком логічні, свідомі, чесні та об’єктивні рішення.

5.       «Армійський порядок»

Армійський порядок… Хм, якщо подумати, то в свідомості виникає картина солдатських буднів в казармі, блискуча підлога, несмачна їжа і т.д., і т.п. але справа зовсім таки не в цьому. Такий, дещо «армійський» приятель буде служити для вас своєрідним підйомним краном, або собачкою на ціпку, в залежності від ситуації. Якщо вам сумно, кран надає послуги: тягне вас на прогулянку, на шопінг, пофотографуватись, таскає вам подаруночки, витягає вашу тушку на природу, заливає туди бадьорячи напої, співає для вашої персони пісень, розповідає нісенітниці, разом з вами сидить мовчки, або займається ще якось незрозумілою нікому дурнею, що вам обом підніматиме настрій! Але й ви повинні в свою чергу послужити своєрідним потягам, повідком в руках хазяїна відносно друга. Легкі на підйом, ви перевернете світ вверх дном, а потім скажете що нічого не чіпали, і будете «зривати дахи» й далі.

Отож, доповніть своє «Я» тими частинами, яких ще не вистачає! І вперед, до нових звершень!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.