Київ: останні рейтинги

17 жовтня 2012, 16:01
Власник сторінки
народний депутат "БЮТ-Батькивщина"
0
659

Чи можна повірити у те, що «важковики» політики з досвідом діяльності не у один десяток років, програють нікому не відомим хлопчикам?

Сьогодні останній день коли за Законом можливе оприлюднення рейтингів кандидатів у народні депутати України. Зараз, коли до виборів залишилося 12 днів, ми маємо можливість подивитися на ситуацію у  Києві. Особливо цікавою для усіх нас  є «картинка» щодо   кандидатів від Об’єднаної опозиції та кандидатів від партії «Удар». Адже останні рейтинги від «Удару», відповідно до яких партія пропонувала зняти ніби-то нерейтингових кандидатів від «Батьківщини», здебільшого шокували як політиків, так і киян. Рейтинги виглядали досить дивними, адже відповідно до них,  кандидати від «Батьківщини»  програвали  «ударникам».  

Чи можна повірити у те, що «важковики» політики з досвідом діяльності  не у один десяток років, програють нікому не відомим хлопчикам? Що люди настільки перехопилися ідеєю обрання нових облич, що «поголівно» підтримують в окрузі представників  клану екс-мера Черновецького чи раді довіритися 24-річному,  не працюючому парубку?

Можу сказати, що від початку виборчої кампанії, Київський штаб «Батьківщини» постійно проводив власні соціологічні дослідження. Сьогодні, ми надаємо для широкого загалу ці дані. Саме на них ми опиралися, відстоюючи наших мажоритарників по Києву.

 Округ №211

Сергій Терьохін - 21.4%

Ігор Лисов17.6%

Микола Бабенко - 13.1%

 На першому місці із 21.4% голосів знаходиться «ветеран» парламентських виборів Сергій Терьохін. Виборці Терьохіна стабільно голосують за нього, цінуючи те, що він жодного разу не ставав зрадником. Трохи поступається йому «регіонал» Ігор Лисов17.6%. Таку досить високу підтримку у Києві йому забезпечує те, що Лисов приховує факт свого членства у провладній партії. До речі, лише 62% з тих, хто віддає йому свій голос знає, що він – провладний кандидат. На третьому місці висуванець від «Удару» Микола Бабенко. Його агресивна рекламна компанія зачепила виборців, і дозволила йому досягти рівня у 13.1%. Важливо відмітити, що інформаційна робота його опонентів все-таки далася взнаки. Поінформованість про Бабенка, як діючого кандидата Київської обласної ради, «синхроніста» у голосуванні з Партією регіонів, привела до  поступового падіння його рейтинга.

Таким чином, в цьому окрузі боротьба відбудеться саме між опозицією та владою, а результати її будуть залежати від активності виборців, оскільки «порожні» бюлетені – це споконвічний «резерв» для Партії регіонів, який вони навчилися використовувати ще в 2004 році.

 Округ №212

Віталій Ярема - 19.1%

Ігор Баленко --16.5%

Кирило Куліков - 16%

 На цьому окрузі ситуація набагато складніша через велику кількість впізнаваних кандидатів. Віталій Ярема («Батьківщина») має підтримку 19.1% виборців. У спину йому «дихає» Ігор Баленко, якого підтримує 16.5% виборців. Слідом за ними Кирило Куліков («Удар»), якого готові підтримати 16%. При цьому за наявною інформацією, Партія регіонів фактично припинила підтримку Андрія Фурсова:через поступово стихаючу компанію він має лише 10.1% підтримки. Схоже, що провладні сили збираються робити ставку саме на позапартійного Ігоря Баленко. Хоча можливою є і підтримка представника «Удару», про що свідчать останні заяви спікерів ПР про наявність спільних позицій із цією партією. До того ж, Куликов вже має «досвід» співпраці із владою – в його біографії був «Єдиний центр» - політична сила контрольована нині діючим міністром МНС Віктором Балогою.

При цьому можу  відмітити, що кандидати Тарас Чорновіл та Тетяна Монтян хоча і не можуть змагатися за перемогу, але мають реальні шанси відтягнути частину голосів.

 Округ №213

Володимир Яворівський - 23.8%

 Валерій Борисов - 18.7%

Валентина Сокур -10.1%

Відомий  український політик, чинний народний депутат від «Батьківщини» Володимир Яворівський тут має абсолютне лідерство – 23.8% голосів виборців. Його основний конкурент – Валерій Борисов,  представник Партії регіонів «під прикриттям». Борисов так стидався свого членства у ПР, що  домігся включення до виборчого бюлетеню інформації про те, що він є членом організації «За Троєщину». Завдяки цьому він має підтримку 18.7%. Кандидат від «Удару» Валентина Сокур має тут лише 10.1% підтримки. Аналітики дивуються, чому «Удар» не зняв її на користь кандидата від Об’єднаної опозиції? Адже перевага Яворівського на цьому окрузі очевидна.

 Округ №214

Юрій Ганущак -14.7%

Олесь Довгий - 25.9%

Віктор  Чумак - 13%

Звичайно, що перше місце на окрузі тримає Олесь Довгий – легендарний секретар Київської міської ради часів Черновецького та вірний його послідовник. Завдяки перевіреному методу «гречка для бабусь», яким він користується вже більше ніж два роки у своєму окрузі, Довгий має підтримку у 25.9% голосів. Кандидат від Об’єднаної опозиції Юрій Ганущак, який  15 жовтня 2012 року зняв свою кандидатуру на користь «Удару», мав на цей момент  14.7% підтримки.  В той час як Віктора Чумака з «Удару» підтримує 13% виборців. На мій погляд, навіть з голосами Ганущака, Чумаку буде дуже важко перемагати Довгого.

 Округ №215

Галина Герега- 24%

Андрій Іллєнко - 18, 7%

Ігор Опадчий12.1%

Вважаю цей округ унікальним. Чому? Тому що офіційний представник Партії регіонів в цьому окрузі не входить до трійки лідерів. Лідером на цьому округу є Галина Герега, яка в бюлетені значиться як самовисуванець, хоча насправді саме на неї тут робиться ставка від влади. Завдяки величезному фінансовому ресурсу, власниця «Епіцентрів» та секретар Київради,  настільки поширила свою пізнаваність, що 24% виборців готові обирати саме її. Спільний кандидат від «Батьківщини» та «Свободи» Андрій Іллєнко має меншу підтримку – 18, 7%. Із значним відставання іде кандидат від партії «Удар» Ігор Опадчий – всього лише 12.1%.

 Округ №216

Ксенія Ляпіна - 29%

Олександр Супруненко - 23.6%

Олексій Давиденко - 9.7%

Безперечним лідером на цьому окрузі є висуванець від опозиції Ксенія Ляпіна, одна з найбільш послідовних представників об’єднаної опозиції у Верховній раді. За неї готові проголосувати 29% виборців. Найбільш небезпечним для неї конкурентом є Олександр Супруненко, чий рейтинг сягає 23.6%. Незважаючи на цей відрив Супруненко налаштований на перемогу – за його спиною  підтримка від клану Черновецького та від Партії регіонів, акумуляція фінансового та адміністративного ресурсу.  Кандидат від партії «Удар» Олексій Давиденко має лише 9.7% голосів. Він новенький для округу, до того ж «тушка».  

 Округ №217

Олександр Бригинець29.9%

Вадим Столар23.8%

Юрій Крикунов10.1%

Ігор Вільдман9.8%

Лідером тут є Олександр Бригинець29.9% підтримки дозволяє йому відчувати себе досить впевнено. Проте, Вадим Столар, який видає себе за опозиціонера і обіцяє виборцям яскраве майбутнє, має не набагато менше – 23.8%. При цьому він, як і Лисов, і Борисов намагається не згадувати про свої членство у Партії регіонів. Юрій Крикунов – кандидат від «Удару» ледь входить у трійку – 10.1%. Хоча його третє місце є суто умовним: нинішній заступник міністра екології Ігор Вільдман від провладної команди знаходиться від нього дуже близько – 9.8%

 Округ №218

Володимир Арєв – 25.7%

Лев Парцхаладзе - 19.8%

Олександра Сергієнко - 11.2%

Олександр Третьяков - 18.8%

Один з найскладніших округів. На даний момент перемагає тут Володимир Арєв – 25.7%. Досить близько від нього знаходиться Лев Парцхаладзе, сумно відомий забудовник, обраний до Київської міської ради за списком «Удару», «тушкою» зайшовши до  «Сильної України» з наступним злиттям у Партію регіонів. У Парцхаладзе 19.8% Заради перемоги над своїм колишнім соратником Кличко і прийняв рішення зняти з перегонів Олександра Сергієнко, який набирав 11.2%. Хоча слід відмітити, що небезпечним конкурентом лишається кум Віктора Ющенка та Дмитра Табачника, член команди «любих друзів» Олександр Третьяков – 18.8%. За нашими даними, саме Третьякову перейдуть близько 70% голосів Сергієнка.

Округ №219

Володимир Бондаренко - 30.2%

Олександр Пабат - 20.2%

Сергій Федорченко - 9.4%

 Володимир Бондаренко  від Об’єднаної опозиції має у своєму округу 30.2% голосів. Його найближчий конкурент – Олександр Пабат, набирає близько 20.2% підтримки. Як не дивно після скасування реєстрації Сергія Федорченко з «Удару»,  понад 70% з його 9.4% рейтингу переходить не опозиціонеру Бондаренку, а Пабату.

 Округ №220

Олександр Чорноволенко  - 24.3%

Іван Фіщенко - 15%

Ольга Арканова-Чорна - 10.2%

Валерій Міронов - 8%

 Іван Балабан - 8%

Лідирує в цьому окрузі Олександр Чорноволенко від «Батьківщинаи», який має підтримку 24.3% виборців. 24- річний Іван Фіщенко, який представляє «Удар», і  який так і не знявся на користь О.Чорноволенка,  зібрав на цей час рівно 15%. Ймовірно, що це – успіх самого Віталія Кличка, адже його мажоритарника, з дивною біографією та такою ж дивною декларацією, до цього часу ніхто в окрузі не знав. Учасниця «порно-скандалу» і  голова районної організації Партія регіонів Ольга Арканова-Чорна має 10.2% підтримки. Прблизно стільки ж мають другий кандидат від ПР Валерій Міронов та «гість» з донецького регіону Іван Балабан  - по  8%.  В цьому окрузі один з найбільших показників підкупу та використання адміністративного ресурсу з боку провладних кандидатів.

 Округ №221

Леонід Ємець- 17.7%

 Алла Шлапак - 15.2%,

 Ярослав Діденко - 13.3%

Олексій Кущ12.3%.

На цьому окрузі перемогу поки що рано святкувати усім. Леонід Ємець від «Батьківщини» трохи відірвався вперед, зібравши 17.7%, але йому протистоять відразу кілька сильних супротивників: ще один «адепт гречки» Алла Шлапак (15.2%), Ярослав Діденко з «Удару» з 13.3% підтримки та Олексій Кущ від Партії регіонів – 12.3%. Саме на цьому окрузі кандидат від «Удару» може дозволити перемогти Шлапак, яка має під собою резерв людей, які не підтримують її, але продадуть свій голос.

 Округ №222

Дмитро Андрієвський - 24.5%

Максим Луцький - 19%

Рена Назарова  15.5%

Тут продовжується непримиренна боротьба Максима Луцького, ставленника Партія регіонів проти Дмитра Андрієвського, кандидата від «Батьківщини», який має на цьому ж окрузі свого «клона» - Віктора Андрієвського. На даний момент Андрієвський лідирує, отримуючи 24.5% підтримки. Максим Луцький, не маючи змоги реалізувати ідею по масовому «переведенню» виборців до свого округу отримує лише 19% підтримки. Телеведуча Рена Назарова займає стабільну третю сходинку – 15.5%. Що цікаво,  Рену можна привітати – з 15.5%  її рейтингу 72% її голосів віддають  чоловіки.

 Округ №223

На цьому виборчому окрузі всі потенційні переможці знаходяться в межа статистичної похибки, тому впевнено назвати тут неможливо не лише лідера, але навіть і першу трійку. Округ без сильних кандидатів може показати нам будь-яку несподіванку.

 Виборчі списки

Проведені опитування показують досить цікаву тенденціюющодо підтримки політичних партій в Києві. Станом на 17 жовтня, лідерами довіри серед кількості виборців, які візьмуть участь у голосуванні, є  наступні політичні сили (у дужках - ріст чи падіння рейтингу порівняно з 01.10.12):

1)    «ВО «Батьківщина» Юлії Тимошенко - 35.7% (-3%)

2)    «Удар» В.Кличка – 25.8% (-5.2%)

3)     «ВО «Свобода» - 11.7% (+3.9)

4)    Партія регіонів – 9.5% (-2%)

5)    «Україна-вперед!» - 4.8 % (-0.2%)

 

Всі дані у цій статті є узагальненням соціологічних досліджень, оприлюднених у відкритих джерелах та зроблених на замовлення «ВО «Батьківщина». Метод проведення опитувань: інтерв’ю, вибірка випадкова, похибка не перевищує 3.5%. Узагальнення проводилося аналітичною групою.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.