Київ – духовна столиця православного світу

04 вересня 2012, 10:03
Власник сторінки
0
354

Тисячоліття минуло з того часу, як Київська Русь стала православною державою, як Святий рівноапостольний князь Володимир Великий охрестив у водах Дніпра наших пращурів.

Не даремно називали колись Київ другим Єрусалимом. Нинішньому поколінню судилося відроджувати наші святині, нашу духовність, нашу неповторну українську релігійну культуру. Київ заслуговує на відновлення звання духовної столиці православного світу.

Православна віра внесла в життя наших пращурів світло і надію. Християнські цінності вкоренилися в серці і розумі українців, сформували наш світогляд і традиції.

Ми зберегли свою віру навіть після десятиліть гонінь на Церкву за часів комуністичної диктатури. За опитуваннями, в Україні  переважна більшість населенні вважає себе віруючими людьми і чи не кожен третій – православним християнином.  Та, на жаль, далеко не кожен з нас живе по вірі, звіряє кожний свій крок з Христовими заповідями. Багато є серед нас злоби і невігластва, жадібності, заздрощів. В політиці, в бізнесі не вважають за потрібне дотримуватися моральних норм, думають – це завадить успіху. А причина  всього цього в тому, що нам бракує Любові.

Щоб  відродити єдність і любов потрібно багато працювати. Працювати всією громадою, щоб була в Україні єдина помісна Православна Церква, щоб наша славна столиця стала місцем паломництва для всіх, хто вірує в Бога.

Всі українці знають і гордяться київськими святинями – Києво-Печерською Лаврою, Софією Київською, Михайлівським Златоверхим монастирем. Ці діаманти православного світу вже століттями оберігають нашу Батьківщину.

Україна має бути державою, про яку говорять у світі, як про духовне місце.

Київ – це столиця, духовна столиця православного світу.

Ліберальна Партія України планує виступити з ініціативою перед православним світом щодо отримання містом Києвом статусу: «Київ - духовна столиця православного світу», не порушуючи при цьому прав і свобод представників інших християнських конфесій та інших релігій. Якщо Ви підтримуєте цю ідею, голосуйте за ЛПУ 28 жовтня 2012 року.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Выборы,либерализм,выборы 2012,либералы,Ліберальна Партія України,ЛПУ,Либеральная партия Украины
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.