ЕМБЛЕМА ТА ДЕВІЗ ЄВРО – 2012

19 травня 2012, 08:18
Власник сторінки
Журналист
0
824
ЕМБЛЕМА ТА ДЕВІЗ ЄВРО – 2012

Національна символіка «Україна – Польща»

14 грудня 2009 року на спеціальній церемонії в Києві на Михайлівській площі відбулось представлення головних символів Євро – 2012. На урочистій церемонії президент УЄФА Мішель Платіні разом з головами футбольних асоціацій України та Польщі презентував емблему, візуальну концепцію і офіційний девіз Євро – 2012 – «Творимо історію разом!». В заході прийняли участь президент і прим`єр - міністр України, а також представники восьми міст - організаторів турніру: Гданська, Варшави, Познані, Вроцлава, Львова, Харкова, Донецька та Києва.

                                                   

Емблема

Основна ціль емблеми – придати Євро – 2012 індивідуального характеру, з акцентувати увагу на національній символіці країн - організаторів. Своєрідний дизайн з використанням традиційних для Польщі й України елементів оформлення був розроблений для того, щоб підняти престиж одного з наймасштабніших спортивних подій в світі і підвищити до нього інтерес. Унікальний і неповторний дизайн буде присутній скрізь: від білетів до банерів в Інтернеті, від рекламних бігбордів до афіш.

В оформлені використані легко пізнавані мотиви популярних та традиційних для Польщі та України старослов’янських елементів народного декору – витинанок – візерунків вирізаних з паперу.

В основі емблеми – квітка з пелюстками, кольори яких символізують прапори кожної з країн -організаторів. В середині композиції ніби виріс футбольний м’яч, як символ емоцій і пристрасть до футболу. Стебло квітки означає структурний аспект континентальної першості – УЄФА і європейський футбол. Візуальна концепція нерозривно пов’язана з темою природи. Символізуючи флору та фауну місцевих просторів витинанки віддають належне матері-природі, виражають пошану родючій землі та процвітанню. На офіційному логотипі турніру гармонійно поєднуються зелений ліс, жовте сонце, блакитна вода і небо та фіолетова ожина. Яскраві тони є центральним елементом кольорової палітри, яка буде використовуватись в візуальному оформленні турніру.

 Офіційний девіз

Європейський турнір пройде під девізом «Творимо історію разом». ЄВРО – 2012 – це ще один крок в історії, яка буру свій початок в 1960 році, коли відбувся перший дебютний чемпіонат Європи з футболу. Фінальний турнір, який вперше пройде в Центральній і Східній Європі, безумовно, займе почесне місце в футбольних енциклопедіях. Всі учасники, організатори, країни і міста турніру, футболісти та вболівальники ЄВРО – 2012 спільними зусиллями впишуть новий розділ в історію європейського футболу.



Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.