«Сьогодні на Майдані зібралось декілька СОТЕНЬ людей....

08 грудня 2013, 22:29
Власник сторінки
Журналист
0
438
«Сьогодні на Майдані зібралось декілька СОТЕНЬ людей....

«Сьогодні на Майдані зібралось лиш декілька СОТЕНЬ людей. Схоже, масові акції йдуть на спад…»

Саме таку інформацію 8 грудня у ранковому випуску новин повідомив один з провідних російських телеканалів. При цьому у прямому ефірі транслювалось відео з самого Майдану у Києві, на якому чітко можна було побачити кількість людей, що перебували на той час на головній площі столиці та всіх прилеглих вулицях… На відеозаписі бачимо багато тисяч (за деякими даними – близько мільйона) людей, які вийшли відстоювати своє право жити у вільній демократичній державі! 

Чому російські телеканали так сильно викривляють картину подій у братській Україні? Чому і навіщо дезінформують російське населення?

Певне, ці запитання слід поставити не стільки російським засобам масової інформації, скільки російській владі на чолі з Володимиром Путіним, звідки і йде вказівка всеможливими шляхами зменшувати і згладжувати події, що відбуваються в Україні.

Окреме запитання хочеться поставити і російським колегам – журналістам, репортерам та кореспондентам, які свідомо йдуть на короткому поводу влади і значно викривляють картинку подій на Україні.

Хочеться поставити питання, яке, певне, виявиться риторичним, чого варта ваша брехня?! Робочого місця? Годі вже говорити про Міжнародні принципи журналістської етики! Чи ви забули «Кодекс професіональної етики російського журналіста» схвалений Конгресом журналістів Росії 23 червня 1994 року у Москві?  Один з основних принципів свідчить – цитую дослівно: «Журналіст поширює і коментує лише ту інформацію, у достовірності якої він переконаний» (джерело: Союз журналистов России http://www.ruj.ru/_about/code_of_professional_ethics_of_the_russian_journalist.php).

А яку інформацію поширюють російські журналісти?! У той час як весь світ спостерігає за подіями в Україні, фотографії масових протестів не сходять з перших полос преси, а нашу країну підтримують у більшості європейських (і не лише європейських!) міст світу, російські засоби масової інформації свідомо не лише приховують важливу інформацію, не лише не об’єктивно висвітлюють події, а прямо дезінформують населення! Ганьба таким працівникам засобів масової інформації! Бажаючи зберегти робоче місце на тому чи іншому телеканалі, у тій чи іншій газеті, ви нехтуєте своїм обличчям і гідним правом називатись журналістом! 

(Викривлена російськими новинами картина: https://www.youtube.com/watch?v=ews3e0naWGQ

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.