Чи готові Українці відмовитися від ЖЕКів і перейти на ОСББ

14 травня 2012, 17:29
Власник сторінки
Журналист
0
582
Чи готові Українці відмовитися від ЖЕКів і перейти на ОСББ

Хто і чому боїться ОСББ (Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку)

У стінах Укрінформу сьогодні обговорювалося питання «Хто і чому боїться ОСББ (Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку)» Нам продемонстрували результати соціологічного дослідження.

Було опитано 2009 респондентів віком від 18 років у всіх областях України. Менше третини населення, а це 29% знають про таку частину житлово-комунальної реформи і більшість людей не задоволені обслуговуванням будинку ЖЕКами, але і не бажають створювати ОСББ:

42%  бо бояться, що держава повністю зніме з себе відповідальність за будинок, 34% що обслуговування ОСББ може привести до зростання вартості комунальних послуг, а також 23% звертають увагу на те що мешканці надто пасивні і їм ніколи  не вдасться організувати ОСББ, 25.8% бояться, що в ОСББ буде колективна відповідальність, і доведеться платити за тих, хто не платить за квартиру, 18% бажають триматися за звичне – ЖЕКи, ніж за щось зовсім незрозуміле.

Дане об'єднання вигідно створювати тільки у нових багатоквартирних будинках, бо старі будівлі повністю закинуті, ремонти не робилися роками, труби ржаві,   і  вкладати знов гроші в модернізацію будинку зі свого карману мало хто збирається, до того ж треба ще збирати кошти на зарплатню керівника та бухгалтера.  Тому про повну відмову від ЖЕКу ніхто навіть і не говорить.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.