Останнє «прощавай» Ю.В.Шевельова

27 квітня 2012, 19:24
Власник сторінки
журналистка
0
565

Останнє «прощавай» Ю.В.Шевельова

До десятої річниці від дня смерті Юрія Володимировича Шевельова, українського славіста-мовознавця та історика української літератури, професора Гарвардського та Колумбійського університетів була підготована і видана колективна збірка під назвою «Gedenkschrift für George Y.Shevelov».

Презентація цієї книги відбулася в приміщенні Національної академії наук України Інституту української мови, вона була створена двома професорами Андрієм Даниленком та Сергієм Вакуленком., за підтримки Національної академії наук України Інституту української мови та німецьких колег.

На презентації були присутні не лише досвідченні професори-мовознавці, а й молоді студенти, серед них були й студенти Київського Славістичного університету, що мають безпосереднє відношення до вивчення слов’янських мов і від них можна було почути лише схвальні відгуки про книгу.

Як відомо, на її створення було витрачено майже чотири з половиною роки, за які автори змогли зібрати статті дослідників мовознавства та літературознавства не лише на теренах України, а й закордоном, таких як М.Мозер, Г.Андерсон, М.Флай, М.Тарнавський та інших.

Загалом книга містить дуже цікаві статті про дослідження слов’янських мов , статті про Сковороду і його мову, яким захоплювався сам Ю.Шевельов, статті про суржик та його граматику, про внесок інших народів в українську мову та культуру і таке інше..

Вона ввібрала в себе не лише наукові записки,а й статті про самого Ю.В.Шевельова, адже кожен з опублікованих авторів безпосередньо був знайомий з професором, або ж працював на базі його досліджень. Як зазначили самі автори: «Ця книга останнє «прощавай.» Шевельова…».

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.