Живемо один раз!

23 квітня 2012, 12:55
Власник сторінки
0
486

Бути нездоровим -найгірша із бід.


    Бути нездоровим -найгірша із бід. Зрозуміти такий, здавалось би, простий факт не завжди можливо,а скоріше не завжди хочеться. Цінність здоров`я постає в усій красі у момент відчаю, коли запізно змінювати спосіб життя, кидати курити, пити, їсти жирне і висиджувати зад на дивані. Напевне, це така людська особливість - починати барахтатись коли вже не час і бідкатись: "За що мені таке горе? Чи я заслужив на таке?". Частіше за все  заслужили, заслужили своїм недбальством до спорту, харчування, прогулянок на свіжому повітрі.
    Ось ти лежиш в лікарні, у сумній палаті з білою штукатуркою і совдепівськими вікнами, або ж у лікарняній кімнатці з євроремонтом і надсучасним обладнанням, грубо кажучи, пофігу де, аби лікарі як слід свою справу робили.Лежиш, нудьгуєш під крапельницею після болючих уколів, і від "нічого робити" починаєш думати про будь-що - кар`єру, сім`ю, навчання, сенс життя, гріхи, все одно, бо врешті думки збираються докупи, а купа думок-діло страшне! В цей момент мозок найвідвертіший з тобою, він каже жорстку правду, від якої несила довго ховатись: "Ти боягуз, ти ледар, ти нездара! Та що ти можеш мати, коли в тебе нема здоров`я? Гроші- Ха, смішно, ну так, вони знадобляться для пишних поминок. Успіх у кар`єрі?- Безсумнівно, твої підлеглі "від душі" наридаються над безпомічним тобою, хіба що сім`я..Але ж за що їм мука з хворим тобою? Хворі не потрібні нікому!!" Стає моторошно із присмаком гіркоти. Думаєш, чому я тут, на лікарняному ліжку? Я ж хочу бути здоровим, я хочу-хочу..але ж хотіти мало. Треба не хотіти, а бути здоровим! Де ж ти був, поки не потрапив в білу палату? Сидів за комп`ютером, квасив, уминав напівфабрикати і нарощував жир-ось що ти робив, любчику.
    Думати ЯК ти живеш потрібно не тоді, коли лікарі встромляють голку у вену, а у момент, коли ти вагаєшся чи купити ГМО в універмазі, у момент, коли збираєшся  "нажратись" з друзями чи посидіти годинки зо дві в мережі,  аби дізнатись «хто скільки разів сходив до туалету». Варто затямити, що без здоров`я по суті не буде нічого. Звичайно, тут будь-хто може виступити з промовами, що то все вина забрудненого повітря, парникового ефекту, синтетики, технічного прогресу, ненатуральної їжі, чи злих очей, але яка вигода з самообману? Кожна людина - «господар» свого здоров`я, а недбалі господарі до чорта кому здалися! Ти викурив сигаретку, надудлився «Березової на бруньках», пожив на фаст - фуді - будь ласка, просимо до черги на інвалідний візочок. Наївний, якщо думаєш, що всім аж так не все одно здоровий ти чи ні?- Помилочка. Я більше скажу, чим більше болячок у тебе буде, тим більше прибутку  медицині, більше вигоди  конкурентам, більше місця і легше дихається. Не дарма ж у народі не без крихти правди кажуть: « Меньше народа - больше кислорода». Шуруй, мільйони людей на планеті якось-то проживуть без твоєї персони. Думай, поки здоровий. Нездоров`я - найгірша із бід, яка торкається найслабших, а сильних зараз-одиниці. Цінуй себе, цінуй життя, люби своє життя, піклуйся про його ЯКІСТЬ..адже живемо один раз, люди!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.