ВЕЛИКЕ КІНО ПРО ВЕЛИКЕ КОХАННЯ

08 квітня 2012, 18:52
Власник сторінки
Журналист
0
1852
ВЕЛИКЕ КІНО ПРО ВЕЛИКЕ КОХАННЯ

«Якщо ти стрибнеш, і я стрибну…Пам’ятаєш?..» Рецензія на фільм Джеймса Кемерона «Титанік» в 3D

Фільм Джеймса Кемерона «Титанік» - це самий касовий фільм в історії кіно, геніальна всесвітньо відома кінострічка, яка зібрала навколо себе неймовірну кількість глядачів, дістала загальне визнання і назавжди ввійшла в душу кожного, хто її бачив. Вперше фільм вийшов в 1997 році і вже тоді він перевищив касові збори в США та Канаді в розмірі 600 млн. доларів, а у світі отримав близько 1,8 млрд. доларів. Драма отримала 11 премій «Оскара», 4 «Золотих глобуса», 2 премії каналу MTV, 7 «Золотих Сателітів», 10 номінацій на «БАФТУ», «Чеський лев», «Блакитна стрічка», «Греммі», «Аманда»… Глядачі з великим захопленням ходили на фільм, а деякі – навіть по декілька разів. Люди чи не вперше побачили на екранах справжнє кохання, - палке, пристрасне, вічне, готове на самопожертву заради коханої людини… Кохання, яке подолало трагедію, назавжди залишиться в серцях мільйонів. Про таке кохання завжди мріяли і будуть мріяти.

В фільмі надзвичайно вдало підібрані головні актори – Джек і Роза (Леонардо Ді Капріо і Кейт Уинслет), які знаходять один одного в першому і останньому плаванні «непотоплюваного» Титаніка. Вона – аристократка, донька багатія, що розорився і помер, залишивши їх родині лише борги і гучне ім'я. Він – бідний художник, який подорожує світом в пошуках натхнень. І ось вони зустрілись. Між ними спалахує пристрасне кохання, не зважаючи на те, що з самого початку їх почуття приречене. Роза вирішує втекти з Джеком, коли вони досягнуть берегів  Америки, але вони не могли навіть уявити, що шикарний лайнер зіштовхнеться з айсбергом в холодних водах північної Атлантики і їхні мрії перетворяться на сутичку зі смертю. Щастя Рози і Джека було коротким, але як вони за нього боролись! В фільмі є декілька зворушливих сцен, які не можна дивитись без сліз. В першу чергу згадується сцена, коли Розу саджають в рятівну шлюпку і починають повільно спускати на воду. Дівчина розуміє, що якщо вона не повернеться на лайнер, вона більше ніколи не побачить коханого, тому в останній момент кидається назад на «Титанік», щоб бути разом з Джеком і разом з ним, якщо буде необхідно, зустріти смерть. Роза бореться не за своє життя, а за кохання. А як безстрашно вона відправилась на пошуки коханого в крижаних водах океану, намагаючись врятувати його, несправедливо звинуваченого в крадіжці «Серця Океану», прикутого наручниками до труби в нижньому трюмі корабля. Вражають також слова Джека, який розуміє, що замерзне в крижаній воді і загине: «Я не жалкую про те, що сталось. Тому що, якщо б цього не сталось, я б не зустрів тебе».

Джеймс Кемерон зміг майстерно розкрити  потенціал картини, зобразивши високе, благородне почуття Рози і Джека, зворушливу і чисту історію їх кохання. Режисер вміло вписав абсолютно видуману історію кохання в справжню історичну ситуацію, яка пов’язана з величезною катастрофою – потопленням найбільшого на той час лайнера. Картина захоплює своєю масштабністю, видовищністю і трагічністю. Якісні спецефекти, цікавий і актуальний сюжет, феноменальна та дуже професійна гра акторів, розумні влучні цитати не дають глядачу засумувати під час 3-годинного перегляду. Крім того, фільм захоплює своєю напруженою атмосферою. Неможливо відірватись ні на хвилину, так як боїшся пропустити щось дуже важливе. Фільм чіпляє за живе, змушує глядача співпереживати головним героям, і в той же час захоплюватись їхньою вірністю і коханням.

Про перероблену картина у 3D, можна сказати лише одне: «лайнер мрій» Джеймса Кемерона вирушив в нове плавання, надавши нам змогу отримати незабутні враження, побувати на борту «Титаніка» і зовсім по новому подивитись на улюблений сюжет, до сторіччя грандіозної морської катастрофи. Ви все ще не вірите у справжнє кохання, яке здатне зрушувати гори? Тоді просто сходіть на «Титанік» у 3D і, повірте, ви зміните свою думку...

Про цей фільм можна говорити вічно…Красиво, романтично, видовищно. Фільм усіх часів і народів, фільм – шедевр світового кіно, безсмертна класика 20 століття. Про кохання, про катастрофу, про все…Шедевр! Класика! Легенда!

Хоча тут і не потрібно гарних слів, варто лише хоч раз подивитись «Титанік»…

 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.