Час для супермена

02 квітня 2012, 12:31
Власник сторінки
iнженер
0
833

Чому настав час для супергероя? Для чого він нам?

Я люблю міфи. Особливо, американські - найбільше мені подобається про Супермена. Здається, з першого погляду, що це дитяча забавка, плід хворобливої фантазії. Може й так, але не зникає основне питання - для чого і чому?

Чому в суспільстві сучасного зразка виникає потреба в Супергерої? Існує влада, релігія, ЗМІ - невже їх не вистачає для наведення ладу в суспільстві? У нас навіть є мережа, якою ми почали спілкуватись, обмінюватись думками.

Та загалом, питання таке: чому суспільство повертається до міфів, відкидаючи релігію і державне управління? Відповідь там, де причина появи міфів в історичній ретроспективі - не розуміючи процесів людина робила спробу описати і спрогнозувати важливі для нього явища (урожай, опади тощо).

Наше суспільство вже повернулось в цей стан міфологічного світосприйняття - ми перестали розуміти, що в ньому відбувається:

1) ґвалтують і жорстоко вбивають жінку, а злочинців відпускають з міліції

2) розумні та сміливі журналісти зникають

3) державні службовці забули кому вони служать

4) церковники забули  основні заповіді своїх релігій  

5) корупція досягла рівня, коли хірург не робить операції, поки не побачить грошей

Звичайно, це не всі випадки (їх більше) і далеко не по всіх (є дуже достойні), але тут як в математиці - аби спростувати твердження, треба навести одне спростування, а щоб довести твердження, треба довести його справедливість у всіх випадках. Доки є "покидьки", і це не визнається привселюдно, клеймо лежатиме на всіх.

Ми, суспільство, поки що знайшли один спосіб боротьби - страйк. Проте, він рідко буває загальним і тривалим в часі - не видно загальнонаціональних страйків, гучних демаршів... Загалом, цей спосіб нагадує ті ритуальні танці біля вогню - це добре і правильно, але користі мало.

Скільки "чесних" міліціонерів, священників, посадовців вийшли демонстративно зі своїх кіл, чи хоча б зробили ґрунтовні заяви з приводу резонансних випадків? Не чув.

Тому коли церква і влада виявили свою нездатність вирішувати ці проблеми, а суспільство ще не спроможне їх змінити належним чином, настав час для Супермена.

Герой, який може наказати злочинців, захистити слабких, вказати недостойним на їх місце в суспільстві, встановити хоч якусь соціальну справедливість.

Тільки герой нам зможе повернути віру в себе, стати самому сильнішим!

Де ти, Супермен? 

Може це ти?

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: суспільство
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.