Катерина Шумило. Тет-а-тет з українським Нострадамусом Володимиром Бондаренком

16 грудня 2011, 07:28
Власник сторінки
политтехнолог, журналист
0
958

Щире інтерв"ю молодої,перспективної журналістки,чиї досягнення ще попереду


Тет-а-тет з українським Нострадамусом
 
Рік майже добігає свого кінця, і в Україні він був як ніколи перенасичений подіями: політичні репресії, вирок Юлії Тимошенко, мітинги, чисельні акції протесту, непорозуміння з ЄС. Тому, напевно, було багато роботи в українського Нострадамуса Володимира Олександровича Бондаренка, від  якого я маю нагоду отримати відповіді на найактуальніші запитання. Падіння Кадафі, обрання президента Барака Обами, перемога на президентських виборах Віктора Януковича – одні із найяскравіших результатів точних передбачень, якими Володимир Олександрович може пишатися!

- Над чим ви зараз працюєте?
  Наразі ми готуємо автобіографічну книгу про братів Кличко. Як зародилася така ідея? В свій час мене здивувало, коли Володимир  Кличко зустрічався з Гомесом, а перед цим йому програв  мій хороший товариш, чемпіон Європи по боксу Вірчіс, і коли Кличка запитали, що  може і ви програєте, він  відповів, єдине що ріднить мене з Вірчісом, це колір шкіри. Мене це так вразило, і я почав більш детально вивчати особистість Кличків, бо до цього Клички тай Клички, коли поруч знамениті особистості ти перестаєш сприймати їх,як щось особливе. І  коли я почав критично  придивлятися до них, я зрозумів, що це дійсно унікальні люди. Отже, от так я цим захопився і почав працювати над книгою. Вже побував в багатьох місцях з ними, на превеликий жаль, навіть на похоронах їхнього батька влітку. Наразі нам почали приходити переклади німецьких та американських журналів та газет, де є багато цінної інформації для нашої книги, адже ми плануємо зробити її бестселером.
- Розкажіть побільше про очікувану книгу, чим вона вразить читача?
   Не буду відкривати всі карти, але скажу одне, ця книга дуже незвичайна, в неї буде багато невідомих раніше фактів, навіть дещо шокуючого,  читачі будуть дуже здивовані. Ми не будемо повторювати і переписувати, те що вже було відомо. По-друге ми розкажемо багато особистого, сімейного з їхнього життя. Мета книги це -  надихнути читачів на прикладі братів Кличко, що всього можна досягти, треба лише боротися. Навіть зараз ми можемо бачити, що у Віталія були всі шанси виграти вибори і стати мером Києва, але на жаль, влада побоюється цього і не призначає вибори. Але ще не вечір! Тай Віталій продовжує тримати «УДАР» від опонентів.
- Давайте поговоримо  про українців та проблеми сьогодення. На вашу думку три найголовніших  проблем в Україні ?
Перша проблема - це виїзд молоді за кордон та великий наплив мігрантів, за неофіційними даними їх аж 7 мільйонів. Для них ця країна транзитна, всіма правдами та не правдами  вони хочуть тут залишитись, а якщо людина тут перебуває транзитом, вона може чинити безчинства, злочини. І це несе за собою важкі наслідки насамперед для вимирання нації. На запитання, чому в Україні такі проблеми, Ющенко відповів, що дякуючи проекту «Українці в світі», ми можемо бачити, який чудовий вплив українські емігранти дали тим країнам в які емігрували. І замість того, щоб піднімати свою батьківщину, вони їдуть розбудовувати чужу землю, а мігранти приїжджають сюди, це серйозна проблема.
- Прогнозують вимирання української мови в 2060 році, які ваші прогнози?
Особливо зараз, це дійсно одна із найактуальніших проблем. Зараз йде страшенний наплив мусульманських рас, будування мечеті. Але не дивлячись на це маю сумнів,що українська мова вимре, вона була, є та буде.
- Невже не  можна ввести якийсь законопроект, який буде їх сурово зобов’язувати, для отримання громадянства, вивчення української мови  та ще якихось  пунктів, щоб не було все так легко?
Я думаю до цього прийдуть, але при іншій владі. Бо в нас історія розвивається, по законах маятника. Зараз цей маятник колихнувся на бік  Росії, і ми можемо спостерігати її вплив сьогодні, навіть через пропагування  мови. Але я знаю, що це тимчасово.
- Цікаво дізнатися, яка ж подальша доля Юлії Тимошенко?
 Дуже складне питання, боюсь помилитися, але  думаю, що її випустять, вона виграє апеляцію. Міжнародна громадськість вбачає її політичним в’язнем, а з країною в якій відбуваються політичні репресії, ніхто не хоче мати справу.  Але я можу й помилятися.

- Ваша оцінка сучасній молоді, активна вона в нас чи пасивна?
У мене є багато знайомих серед молоді, і всі вони достатньо активні. Їх турбують сучасні проблеми, які вони обговорюють між собою. Також в нас є багато молодіжних організацій. Найпопулярніший звичайно FEMEN, мені їх креатив та завзятість до вподоби.  Політичне суспільство,яке перетворилося в болото, потрібно будити, чим і повинна займатися молодь. Я в неї вірю!
Катерина Шумило

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.