Органи самоорганізації населення столиці: МІФ, ЧИ РЕАЛЬНІСТЬ?

23 листопада 2011, 14:51
Власник сторінки
Людина.
0
561

Органи самоорганізації населення столиці: МІФ, ЧИ РЕАЛЬНІСТЬ?

Останнім часом у Києві бурхливо обговорюють питання самоорганізації населення. Правда ці обговорення не є рухом знизу, тобто від тих хто має самоорганізовуватись. А це більше схоже на намагання самоорганізувати когось під щось. Але про все по порядку.

  Сьогодні влада столиці звітує про активізацію мешканців у створенні ОСББ, ОСНів, будинкових комітетів. Виникає питання: чому саме зараз, і чому саме влада звітує і ініціює САМООРГАНІЗАЦІЮ населення? Невже знову опрацьовують черговий механізм під вибори?

   Багато звучить тез в аспекті альтернативи  ОСНів ліквідованим районним радам у м. Києві саме, як органам самоврядування населення. Розбираючись у даній ситуації потрібно чітко визначити: чому були ліквідовані райради? А були вони ліквідовані тому, що «Партія Регіонів» чітко усвідомлювала, що програвши вибори до районних рад у 2010 році, програє вибори до Київради. Тому якщо із владних кабінетів звучить, що це альтернатива райрадам і відбувається активізація створення ОСНів та будинкових комітетів – це говорить про те, що готується майданчик, відшуковуються і готуються  люди, які будуть «робити вибори», до Київради і ВР. Тим більше, що депутати Київради у прямому ефірі телепередачі  «Київський форум», заявили що зараз в профільній комісії розглядається програма, за якою на органи самоорганізації населення у 2012 році планується виділити 12 млн. грн.. І знову ж чергове питання: чи не буде проведена масштабна передвиборча махінація за бюджетний кошт?

   Також потрібно підняти не менш важливі питання: «Чи є попит у мешканців столиці на самоорганізацію?», «Чи знають люди, що взагалі таке ОСНи і для чого вони?». Більш ніж впевнено можу заявити, що більшість пересічних киян не знають, що це таке і для чого воно. Звідси і попит лише у тих, хто хоче використати цей механізм у власних, корисливих цілях. А 90% киян не знають і не можуть віддеференціювати   ОСН від ОСББ, хоча і КМДА звітує, що витратила на інформування населення м. Києва по даному питанню 1,7 млн. грн.. Де гроші?

    Одним із важливих моментів у цьому питанні є сам механізм створення та функціонування ОСНів. Ті відважні, які сьогодні дійсно працюють і пройшли всі процедури від А до Я, скаржаться, що це зовсім не так і легко. Це не кажучи про майже повну апатичність киян до даного питання, та необхідність у багатьох питаннях знаходитись у опозиції до місцевої  влади. Тому постає проблема перегляду законодавчої бази по даному питанню.

     Зважаючи на вищевикладене, сьогодні важко сподіватись на те, що в столиці насправді існує місцеве самоврядування, перш за все, в особі ОСНів, яке виникло з низу – з народу, яке дійсно буде представляти народ, як окрему одиницю в управлінні містом, а не як підконтрольний орган КМДА, який повністю від нього залежний, як на етапах створення, так і  в процесі функціонування.  І дуже буде образливо мешканцям столиці, коли їхня самоорганізація виявиться організацією, але не їхньо
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.