газета Голос Украины опубликовала статью об уникальном краеведе М.Пулинце

15 листопада 2011, 06:39
Власник сторінки
политтехнолог, журналист
0
639

Он нашёл и скифское золото, и создавал оазис в Цюрупинской пустыне и растит прекрасных внуков Влада и Дмитрия

Ростуть гарбузи у діда на городі…

           Вчитель-ветеран Михайло Пулинець прямо у хаті та на городі разом із онуками Владиком та Дмитриком влаштував дендрарій.На ньому крім різноманітних квітів,кущів та кактусів зі всього світу можна побачити навіть висячі …гарбузи.

  Раніше Михайло Михайлович прославився керівництвом шкільним лісництвом в селі Пролетарка площею майже 500 гектарів на території єдиної в Україні Олешківської пустелі. Під час  бурь хати заносилися піском аж по самі димарі. Тож діти не лише змогли виростити унікальні ліси,а й дендропарк,створивши справжню оазу посеред кучугур. Про цей дитячий подвиг- у кожній пролетарській хаті виростав юний лісник-написали свого часу чи не всі республіканські та центральні газети,пожовтілі примірники яких нині бережно зберігаються в шкільних кімнатах-музеях.

     На території шкільного лісництва він  разом із двоюрідними братами-трактористами знайшов скіфське золото,яке нині виставлене в обласному краєзнавчому музеї.

     Потім,працюючи в Цюрупинську,знайшов ще одне золото- Олену-прекрасну, з якою вирощує дітей та онуків. Разом із донькою Людмилою працював на міській станції юних натуралістів у трапезній колишнього монастиря. Спочатку пускав шапку по колу ,щоб роздобути їжу для диких та свійських тварин,птахів. А тоді разом із хлопчиками та дівчатками все необхідне почав вирощувати на виділеному міською радою городі.

           А якось із Людою для Олени Іванівни зробили сюрприз,принісши додому маленького лебедя .І вирощували його аж доки , пірнатий не відлетів у вирій.

    Нині як місцевий краєзнавець і працівник райвно він постійно ділиться любов»ю до рідного краю з дітлахами майже усіх шкіл Цюрупинського району.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.