Що робить мене християнином?

28 серпня 2011, 13:49
Власник сторінки
Людина
0
1216

Що робить мене християнином? Моя віра? Моє життя? Моя церква, чи може лише мої слова? Що означає фраза «я християнин»? На ці та багато інших запитань часто немає відповіді. Чи через не бажання заглиблюватись у ці запитання,чи просто через байдужість?...


Хто є християнин? Людина яка вірить в Ісуса? Не зовсім. Написано : «Та й демони вірують і тремтять» (Як 2:19). Християнин – це людина яка вірить в Ісуса, приймає Його як свого особистого Спасителя, усвідомлює свою гріховність і живе так, як цього хоче Христос. Оце на мою думку християнин.

 На даний момент у світі налічується близько 2 млр. «християн». Тих хто має бути світлом для світу (Мт. 5:14). Але як світло показують сучасні християни цьому світу? Більшість сучасних християн сприймають такі святі слова як Бог, церква , Біблія, Ісус, не більше ніж забобони для старих. Вони твердо переконані, що життя християнина це таке нудне снування з постійними молитвами, читанням Біблії, відвідуванням церкви і таке інше. А справжнє життя знаходиться там , у модних клубах, з напівголими дівчатами, літрами горілки, танцями до ранку . Оце життя. Але по суті це пусті стереотипи. І більшість людей які сповідують це, так ніколи і не були віруючими людьми. Хоча загальновідомо , що істина пізнається тільки тоді, коли маєш як мінімум  дві точки зору. А більшість таких «християн» упереджені і мають лише одну точку зору, яка часто нав’язана світом. І нам відкривається сумний висновок, що християнський світ  деградував, знехтував своїм привілейованим станом, як колись знехтував ізраїльський народ і дуже дорого поплатився за це. Християни перетворились у модних «тусовщиків», а саме слово християнин вже не говорить ні про що. Ми живемо у християнській культурі, але , аж ніяк не у християнській вірі. Християнин, це лише як додаткова інформації про людину. Так, додаток до кольору очей і списку нічних клубів які сподобались. Поняття християнин перестало сприйматись всерйоз.  І знаючи це і розуміючи, що Бог справедливий я починаю боятися за цей світ. Починаю боятися за мільйони молодих людей , які називають себе християнами лише тому, що у дитинстві їх охрестили у церкві, і вдома є Біблія. Але чи робить це їх такими християнами яких хоче бачити Ісус? А яких християн хоче бачити Ісус?

Неосвіченість в Біблії і релігії дуже часто служить неправильному уявленню про християнство. Християнин - це не той хто приходить у церкву , виконує всі обряди,підпалює всі що треба свічки  і слухає проповіді. Апостол Яків пише: «Будьте ж виконавцями слова, а не слухачами!» (Як 1:22). Християнин – це той який живе, вірить, говорить і думає так як хоче Бог, а не так як хоче світ. Життя християни це як те місто на горі , яке всім видно( Мт. 5:16). Моя мама в дитинстві вчила мене, щоб я вів себе так, щоб Богу не було соромно за мене. Я віддзеркалюю Бога. Моя поведінка формує думку людей про Бога. Бо я християнин. Моє життя має відповідати моїй вірі, а не навпаки. Своїм життям і тим як я живу я розповідаю про Бога. Мої слова повинні відповідати моїм думкам, а думки вірі, а віра відповідає тому як я живу. Це своєрідний ланцюг і якщо одна ланка ламається, то поломаний весь ланцюг. Біблія говорить просто. Віра від слухання , а слухання від Слова Божого. Треба просто слухати слово і сіяти його в своєму  серці.

Але на жаль у християн світу цього є величезна проблема, я проблема – гріх. Звичайно можна навести слова апостола Павла: «Всі згрішили, і позбавленні Божої слави» (Рим 3:23), але у християн є величезна привілегія – Ісус. «Бо заплата за гріх – смерть, а дар Божий – вічне життя в Христі Ісусі, Господі нашім» (Рим 6:23). Сам Господь Бог стоїть під дверима нашого серця і стукає, і варто лиш відчинити двері і Він ввійде (об'яв 3:20), але християнство так сильно погрузло в Болоті гріха, що слова Бога, Його обіцянки  і заповіді вже не чуються. Музика цього світу оглушила вуха тих, хто мав би навчати як врятуватись від цього світу. «Називаючи себе мудрими, вони потуманіли»(рим 1 :22) – це слова які характеризують християнина 21 століття. Християнина який сподівається врятуватись ділами, забуваючи , що Правда Божа з'являється з віри, бо праведний житиме вірою (Рим 1:17). Образ християнина який славу нетлінного Бога змінив на подобу образа тлінної людини (Рим 1:23) став чимось нормальним. Але життя людини яка Божу правду змінила на не правду і   честь віддавала і служила творінню більш , як Творцеві (рим 1:25). Життя такої людини позбавлене спілкування з Богом. І після смерті така людина іде лише в одному напрямку, туди де вічний плач і скрегіт зубів. А все тому , що називаючи себе мудрими вони потуманіли і Божу правду замінили на не правду. Вузьку стежку яка веде до спасіння вони забули і ступили на широку дорогу яка веде до безодні. До безодні страждань  мук. До безодні де вже немає Бога, де є тільки плач і скрегіт зубів.  І все тому, що не прийнявши Ісуса, вони понесли справедливу кару за гріх – смерть. Вони зробили свій вибір. У нас же свій вибір. І ми завжди в праві все змінити. Просто відчинивши двері Ісусу, просто прийнявши Його в своє життя. Просто повіривши. Вірою чистою, вірою незайманою.  Простою вірою.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: религия,церковь,Бог,Иисус,християнство
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.