Справи профспілкові

15 липня 2011, 07:54
Власник сторінки
журналіст, рекламіст, піарник
0
534

« НЕ БАЖАЄШ – ІДИ ЗА ВОРОТА»

Вже близько місяця Міністерство оборони України проводить «активну кампанію»: « НЕ БАЖАЄШ – ІДИ ЗА ВОРОТА».

1200 членів профспілки  кампанії ДП МОУ «Білоцерківського військового торгу» потрапили під силовий удар цією кампанії. І це на фоні того, що вже пів року працівники не отримують заробітну плату. Не зважаючи на ці обставини вони продовжують забезпечувати військовослужбовців продовольством, Білоцерківський гарнізон використовує свої запаси.

Та через відстоювання своїх прав щодо членства у вищезазначеній організації, люди мають поплатитись своїми робочими місцями. 

Вже п’ять місяців Об’єднаний комітет профспілки №3 працівників Білоцерківського гарнізону борються за повернення їм законної плати за витрачені сили на робочих місцях по харчуванню військовослужбовців.

Численні інформаційні запити з боку профспілкових організацій проклали дгорогу  лише від Адміністрації президента до МОУ, де все одно ніхто не дав ніяких обґрунтованих відповідей. Тільки Департамент фінансів  МОУ на питання чому працівникам не забезпечують оплату праці та продовольства , відповіли, що насправді кошти на харчування військовослужбовців в повному обсязі виділялись Департаменту закупівель.

Міністерство оборони України ставить працівників перед вибором або приватна фірма «Провідна продовольча компанія» без членства, або  «За ворота»

Та справа в тому, що воно дає багато переваг і так в цьому непростому вирі подій.

У зв’язку з цим голова ОКП – 3, Турлюк М.І., на президіумі Всеукраїнської профспілки працівників Збройних Сил України, порушив питання щодо необґрунтованості рішення керівництва Міністерства оборони України про виконання вимоги статті 43 Конституції України, яка гарантує кожному громадянину можливість заробити собі на життя працею, статті 22, абзацу 3 Закону України «Про профспілки…» , статті 1Закону про України «Про оплату праці» в якій визначено, що власник зобов’язаний виплачувати працівникові заробітну плату за виконану ним роботу, а також статей 1.2.2., 2.1.1., 2.1.2., Галузевої угоди між Міністерством оборони України та центральним комітетом профспілки працівників ЗСУ на 2011-2013 роки про ліквідацію заборгованості перед працівника в першому півріччі заробітної та інших виплат, що склалися на підприємствах  станом на січень 2011 року.

Вирішення цих питань потягнуло за собою також проблему щодо минулорічного тендеру який виграла комерційна організація. Виявилось, що тендерний документ визначав, що учасниками тендеру можуть бути тільки ті структури, які мають право на харчування військовослужбовців. Тобто участь мали б приймати лише структури, що знаходяться на державному забезпеченні.

Та чому на це ніхто не звернув увагу? Історія замовчує.

Важливо, що Департамент заготівель приховує письмову заяву військторгу  ще жовтнем 2010 року про те, що військ торг згоден харчувати на висунутих вимогах держава не виділяла коштів для закупівель продуктів.

Цікавить питання, чому військ торгу дозволили харчування, без розрахунків за надані послуги, на що із Стабілізаційного фонду було виділено 107 млн.,  коли переможець тендеру сам завоював це право

Та радує той факт, що завдяки плідній роботі  ЦК Всеукраїнської профспілки працівників Збройних сил України військовослужбовці ще мають можливість відпочити та оздоровитись. Так,  Концерн «Військторгсервісу» пропонує:

 Центральну туристичну базу «Севастополь», військову туристичну базу «Приморськ» та базу відпочинку «Ювілейна».

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.