«Українська варта Кот-д`Івуар»

14 липня 2011, 09:40
Власник сторінки
журналіст, рекламіст, піарник
0
823

Презентація нової кінострічки


Серед чужих земель, у суворих кліматичних, етнічних, мовних  умовах , самовіддано виконують державні завдання українські миротворчі групи  зі спостереження,  транспортування та  евакуації персоналу Місії ООН.  Наші військовослужбовці здобувають там неабиякий практичний бойовий досвід.

Підполковник В’ячеслав Петровський, військовий журналіст після повернення з 6-ти місячного відрядження до країн Африканського континенту, під враженням побаченого створив документальну кінострічку про 56-й окремий вертолітний загін  «Українська варта Кот-д`Івуар». До речі, він вирішив фінансувати цей проект самостійно,  так як хотів якнайскоріше поділитись з громадськістю. А нещодавно в Центральному будинку офіцерів відбулась презентація цього фільму ветеранам Збройних Сил: головам громадських організацій, які входять  до Громадської Ради при Міністерстві оборони України.

 Стрічка розкриває глядачеві  одну з сильних сторін нашої держави  - миротворчу діяльність,  яка є визначальною рисою української воєнної політики. Фільм висвітлює щоденну роботу українського  загону на африканському континенті. Головний герой фільму – основний склад 13-ї ротації  56-го окремого вертолітного загону ЗС України сил Місії ООН у Ліберії. Основну ж увагу автор приділив вертолітній групі цього підрозділу, що виконує завдання з оперативної підтримки Операції ООН у Кот-д’Івуарі.


Кадри кінохроніки зняті автором в Африці, вражають глядачів з перших хвилин перегляду фільму. Адже В’ячеслав був свідком реального виконання завдання зі спасіння утопаючих вертолітниками оперативних та бойових завдань з підтримки миру тощо.

Зібраний відеоматеріал ліг в основу фільму, що яскраво розкриває професійний рівень наших військовослужбовців.


Військові відповідально виконують поставлені завдання, чим і створюють атмосферу стабільності на  «чорному» континенті.

Фільм сподобався присутнім, особливо ветеранам,  про що вони щиро подякували авторові.

 
 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.