Про газ, про Премєра і бочку гуано (дітям після 18)

18 березня 2011, 15:26
Власник сторінки
приємно представитись, іноземний агент...
0
1019

.

Побачив сьогоднішнє одкровення від Прем’єр-міністра Азарова про пошук альтернативних джерел газу для України

(Украина, которой в течение года не удалось добиться пересмотра невыгодной для себя формулы цены импортируемого из России газа, хочет сократить закупки дорого топлива и ищет альтернативные источники, сказал премьер-министр Николай Азаров.)

і згадав старий анекдот:

Потрапив українець, француз і американець в полон до племені тубільців і ті їм за звільнення поставили умову – або ми вас всім плем’ям вилюбимо, або з’їсти бочку гі*на, або сто баксів на стіл.

 Американець не роздумуючи витягнув сто баксів, француз, не люблячи всього американського і грошей їхніх, віддався племені, їх обох відпустили.

Українець побачивши як француз пішов на волю, теж віддався племені. Коли половина його вилюбила, зрозумів що до останнього дикуна не витримає і вмре. Кинув цей варіант і попросив бочку гі*на. Їв-їв, дійшов до половини, зрозумів що не доїсть, сплюнув, витягнув сто баксів та пішов доганяти француза з американцем.

Так і вся країна – спочатку десятиліттями утримуємо найнижчий тариф на транспортування газу в Європі, фактично дотуючи Газпром і при тому залишаючись найбільшим споживачем російського газу.

Потім за уявну знижку віддаємо порт Севастополь і так платячи за підсумками року одну з найвищих ціну в Європі за газ та утримуючи найнижчу ціну на транспортування.

Після того, як вимиваємо всі оборотні кошти, ресурси і запаси еластичності, ведемо розмову про створення СП Нафтобазу з Газпромом і розуміючи, що проблем це не розв’яже нарешті починаємо думати про інші варіанти, крім Росії.

Отак у всьому – вивчаєм весь міжнародний досвід не для того, щоб уникнути помилок, а щоб жодної не пропустити і повторити їх всіх у повній красі.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.