«Боротьба з корупцією по-українськи»

01 березня 2011, 17:38
Власник сторінки
журналистка
0
1275

Цікаво, чим все закінчиться?

У вівторок, 1 березня, об 11:00 в Інституті Горшеніна відбувся круглий стіл «Боротьба з корупцією по-українськи».

Питання, які були винесені на обговорення:

Чи можливо перемогти корупцію в Україні?Корупція для українців - загроза чи можливість? Як змінилась ситуація з корупцією в країні за минулий рік? Відсутність в Україні антикорупційного законодавства. Закордонні моделі боротьби з корупцією, які можуть застосовуватись в Україні.

Учасники круглого столу:

Геннадій Москаль, народний депутат, перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією.

Сергій Власенко, відомий юрист й адвокат, народний депутат України, постійний представник Державної налогової адміністрації України у Верховній Раді.

Олександр Давиденко, президент Асоціації спецпідрозділів по боротьбі з організованою злочинністю при МВС України.

Сергій Дрьомов, Головний консультант комітету ВР України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

Юрій Облаухов, начальник управління внутрішньої безпеки Адміністрації Державної прикордонної служби України.

Андрій Коваль, голова антикорупційного комітету України (громадська організація).

Юрій Богуславський, член правління Федерації роботодавців України.

Соня Кошкіна, шеф-редактор інтернет-порталу «LB.ua».

Розпочав конференцію Володимир Застава, директор Департаменту комунікацій Gorshenin Group. Він ознайомив присутніх журналістів з гостями запрошеними на цю дискусію. Протягом двох годин спікери активно обговорювали методи боротьби з корупцією.

Як зазначив Сергій Власенко, суспільство, в першу чергу, повинно зробити переорієнтацію у розумінні поняття «корупція». За його словами, варто змінити ідеологію боротьби з цим явищем. Нажаль, суспільство сьогодні не розрізняє мілкого хабарництва від глобальної корупції. І це є головною перепоною в боротьбі з нею.

А ось, за словами Сергія Дрьомова, існує велика проблема у компетентності й грамотності складання законопроектів в Україні. Що у великій мірі також перешкоджає функціонуванню їх у житті.

На завершення, Соня Кошкіна повідомила про, так звану, створену журналістами диспетчерську для людей, які стали жертвами корупційного явища. Тепер існує сайт, куди люди можуть присилати конкретні випадки та факти правопорушень з життя. Також, вона доповіла про численні журналістські розслідування у місцях підвищенної корупційності.  

Цей круглий стіл повинен був стати поштовхом і трампліном до нової демократичної держави без корупції, хабарів та порушень, але як завжди все вийшло «по-українські». Замість відповідей на конкретно поставлені питання, учасники, відходячи від теми, нічого суттєвого не відповіли. Це серйозне питання так і залишилось не розкритим та не розтлумаченим. Якщо конфлікти починаються вже в середині організації, то чи може йти мова про позитивний результат запланованих дій. Час покаже.  

Кореспонденти: Анастасія Завгородня, Вікторія Шкробот.

Фотографії з події за адресою http://vkontakte.ru/album14040913_129177506

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.