Якщо ти не контролюєш еліту – ти не контролюєш країну!

24 січня 2011, 18:13
Власник сторінки
громадський діяч, тренер, журналіст.
0
589

Колись в одного аргентинського диктатора запитали – кого ви найбільше боїтесь в своїй країні? Він як на мене відповів дуже відверто – освічених та активних людей, бо, мовляв, тільки вони можуть зробити з електорату народ!

Для України цей приклад зараз дуже актуальний. Партія, що зараз при владі думає тільки проте, як висмоктати з країни якомога більше ресурсів (справжні кровосісі:). А для того щоб це зробити без шуму та пилу потрібно пересадити, залякати та вигнати з країни всіх тих людей, що можна назвати освіченими та активними!

 Але не все так погано для активного громадянина в Україні. Держава зараз боїться активності, вона боїться своїх власних громадян. Керівництво країни зрозуміло, що еліту, яка сформувалась і продовжує рости завдяки освіченій та мобільній молоді, вона не контролює. А якщо ти не контролюєш еліту – ти не контролюєш країну!  Саме тому зовсім скоро влада в Україні може змінитись!

Але треба бути реалістами і розуміти, якщо політичні репресії будуть продовжуватись – еліта може бути зламана. Тоді нас чекає 10 років брежнєвського спокою з повільною деградацією суспільної моралі. Але і тут для країни з’явився промінчик світла! Армія активних інтелектуалів отримала безперервне джерело кадрової підтримки – це Вища політична школа!

Центр політичних студій та аналітики організував першу в Україні систему політично-громадської освіти, яка претендує на унікальний механізм побудови громадянського суспільства! Поясню чому я так думаю:

1.            За перший рік діяльності школи навчання пройшло більш ніж 120 молодих людей;

2.            Учасники отримали знання з політичних ідеологій, механізмів євроінтеграції, та формування правосвідомості суспільства;

3.            Організатори, для найкращих 30 учасників, яких внутрішнім голосуванням обрали їхні групи, провели чотириденний тренінг для тренерів, тобто надали їм тренерські навики;

4.            Кожен з цих 30 випускників школи планує провести освітні заходи в своєму місті та області, тобто таке навчання стає мультиплікатором громадянського суспільства;

5.            Випускники школи самоорганізувались і створили «Раду випускників», що свідчить, що школа виховує справжню громадську свідомість у молодих людей;

6.            Що найголовніше, учасники школи самі шукають тепер людей для наступної школи, що стартує в весною!

7.            Фінансується школа іноземними та українськими політичними фондами, що виключає можливість тиску з боку влади. Школу підтримують Представництво Фонд Конрада Аденауера в Україні, Фонд Богдана Гаврилишина, Представництво Фонду Фрідріха Наумана в Україні. За це їм велика подяка та шана.

Учасники школи отримують знання від знаних в Україні експертів. Таких як політичний експерт Ростислав Павленко з НаУКМА, філософ теоретик Сергій Дацюка, координатор руху «Новий громадянин» Світлана Заліщук, директор Інституту масової інформації Вікторія Сюмар, глова Фонду Конрада Аденауера в Україні Ніко Ланге та експерти з Центру навчання та тренінгів, а також багато інших громадських лідерів та тренерів.

Про що це свідчить? Людей вчать думати, виходити за рамки, що нав’язуються суспільством снобів та державою. Але найголовніше те, що молодим людям дають механізми, яким чином змінити суспільство навколо них. І саме це спричинить наступну  суспільну революцію в Україні – ми досягнемо критичної маси тих людей, які вміють думати над корупцією, бюрократією і будуть знати як змінити ситуацію!

Тому поки влада намагається взяти під контроль країну, молода еліта підростає і скоро візьме під контроль владу!

 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.