Держава, що вбиває себе сама…

25 січня 2011, 13:03
Власник сторінки
громадський діяч, тренер, журналіст.
0
671

24 січня о 16.32 за московським часом в аеропорті «Домодедово» прогримів вибух. Це був терорист смертник на якому висіла бомба начинена металічними частинами. Потужність вибуху становила 5 кілограм в тротиловому еквіваленті.

Але після вибуху в аеропорті, відбувся ще один вибух – суспільний! Правда його епіцентр був в інтернеті. А якщо бути ще точнішим – сайт мікроблогів Twitter з топовою темою #domodedovo. Першим про теракт повідомив блогер ilya likhtenfeld, який став очевидцем вибуху. Його фото та відео репортажі швидко облетіли всю земну кулю:

 

-          В домодедово теракт! Страшный взрыв в здании аэропорта! Десятки тел разорваных людей! Звоните близким. RT

 

Деякі користувачі інтернету відверто заявляли про те, що сааме завдяки Twitterу президент Дмитро Мідведев дізнався про теракт:

 

-          RT @S1monenko: Медведев из твиттера узнал, что творится в#domodedovo и собрал экстренное совещание. это же хер пойми что,а не страна

 

Що відбулось в інтернеті – тисячі повідомлень в Twitter про теракт замінили росіянам імпотентне телебачення, яке в цей страшний для Росії час далі показувало серіали, та тв-шоу:

 

-          #domodedovo ТВ: первый- тв шоу, россия- сериал, ТВЦ - ток шоу, НТВ - сериал, продолжать? CNN - прямой эфир! ВВС - прямой эфир!

 

-          Сегодня тот день, когда официально умерло отечественное телевидение, как канал оперативного распространения информации. #domodedovo

 

Але для російської влади найбільшим ударом, напевно був не теракт. Ударом стало те, що весь світ, завдяки інтернету зміг побачити наскільки безвідповідальною, байдужою та безпечною може бути влада в вибухонебезпечній країні:

 

-          СБ #domodedovo знало о готовящимся терракте за несколько дней !!!

 

-          "сегодня утром поставил чемодан на транспортер при входе в#domodedovo а сонный мент сказал, так заходи...."

 

-          Сегодня @KermlinRussia , похоже, полностью взял на себя обязанности @MedvedevRussia #domodedovo

 

-          Заявили, что по данным камер видеонаблюдения, подозреваемые вошли в аэропорт через вход, не оборудованный рамками-детекторами #domodedovo

 

-          #domodedovo 19.45 Рамку с металлодетекторами поставили уже позже, когда стало известно о том,что в Домодедово направились Собянин и Громов.

 

Зокрема, той таки ilya likhtenfeld написав про те, що в аеропорту глушать мобільний зв'язок, не можливо додзвонитись до людей, які там знаходяться! Ось що він про це пише:

 

-          НАЧАЛИ ГЛУШИТЬ СОТОВУЮ СВЯЗЬ! постоянные перебои в разговорах с людьми, которые там находяться

 

Російська влада більше терористів в своїй країні боїться свідомих громадян…

 

-          Не прошло и получаса, как все фото- и видеоматериалы @likhtenfeld из #domodedovo были удалены!!!

 

Таке велике нещастя одразу показало всі дірки системи. Відсутність систем захисту в найбільших аеропортах країни, повну імпотенцію органів, що відповідають за попередження терористичних атак. Повної відсутності чіткого механізму дій в такій ситуації, як збоку держави так і збоку громадян. Але суспільство побачило ще й інші проблеми:

 

-          @lentaruofficial: Таксисты требуют 20 тыщ за поездку из#domodedovo. Уроды” если это действительно так, то нам как нации пиздец. :(

 

-          Внимание!Стартовал СМС развод от полных ублюдков под названием "МАМА,скинь срочно денег на номер...я в аэропорту"#domodedovo

 

Але, що найголовніше, коли росіяни через Twitter дізнались про свавілля таксистів, вони не почали плакати і проклинати московський уряд, за те, що він вже десятками років не вирішує проблему з необґрунтованими цінами на таксі. Ні, москвичі масово пропонували свою допомогу у транспортуванні поранених і просто тих, які не могли виїхати з Домодедово через брак коштів:

 

-          Список всех телефонов, владельцы которых готовы подвезти бесплатно #helpcar via @yaponyal http://t.co/gI5z2fi via @yaponyal

 

Російське суспільство розуміє, що воно хворе. Хворе бюрократією, корупцією та безвідповідальністю політиків. Громадяни Росії розуміють, що цей теракт не останній:

 

-          самое страшное в этом теракте, что он *очередной* и очевидно не последний.( #domodedovo

 

Тероризм не вб’є Росію, ця країна завдяки своїм громадянам проживе, ще не одне століття, але державна система, влада країни вмирає. Причому вмирає не від тероризму, вона вбиває себе сама!  

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.