Кінець світу у 2012 році відміняється!)

18 січня 2011, 11:19
Власник сторінки
Настоятель парафії Покрова Божої Матері УПЦ КП у місті Ірпінь. Практикуючий психолог.
0
903

Мексиканські вчені: Пророкувань цивілізації майя про кінець світу в 2012 році не існує. http://ua.korrespondent.net/tech/1175837-meksikanski-vcheni-prorokuvan-civilizaciyi-majya-pro-kinec-svitu-v-2012-roci-ne-isnue


Мексиканські вчені: Пророкувань цивілізації майя про кінець світу в 2012 році не існує

Майя не передбачали кінець світу - мексиканські вчені
Reuters


Вчені з Національного університету Мексики стверджують, що представники цивілізації майя ніколи не передбачали кінця світу в 2012 року.

Дослідники повідомляють, що стародавні вчені розрахували свій календар до 21 грудня 2012 року, але ніколи не вказували в ньому, що після настане кінець світу. Календар просто закінчився, і все. При цьому майя дотримувалися теорії, що історія повторюється у певний момент, після чого відлік часу починається заново. 

Самі вчені до цього часу повністю не з'ясували історію появи календаря майя, і що саме є приводом для виникнення таких версій, як кінець світу в 2012 році. Календар майя залишається одним з найзагадковіших спадків цієї найдавнішої цивілізації. 

Нагадаємо, раніше вчений Жерадо Алдану з Каліфорнійського університету в Санта-Барбарі виклав у своїй нещодавній книзі Календарі й роки II: Астрономія і час в давнину і середньовіччя, що календар майя закінчується не 21 грудня 2012 року, а як мінімум на 60 днів пізніше. Алдану у своїй книзі стверджує, що календар майя не може бути повністю переведений у григоріанський календар. Для того щоб співвіднести календарі, вчені розробили декілька алгоритмів кореляції. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.