Що сниться Путіну?

13 березня 2014, 00:53
Власник сторінки
0
219
Що сниться Путіну?

Палкий привіт Володимира Володимировича: «Не ждали? А мы пришли»

На київських сонцем залитих вулицях натовпи безтурботних на перший погляд містян. Хтось ще в скорботі за Небесну сотню, іншим не дає душевного спокою сьогоднішнє життя синів України в Криму, а треті взагалі з полегшенням видихнули, мовляв в рідному місті «примарний» спокій, то й хвилюватися нема чого. Проте в повітрі до сих пір відчувається напружена атмосфера боротьби, тепер вже з «братнім» народом. Їду до «оселі зла» східного сусіда – Посольства Російської Федерації. Мітингарі, мабуть, влаштували вихідний, біля будівлі лише самотньо тиняються четверо міліціонерів. Ловлю пульс міста – ще чути відлуння закликів незадоволення «Путін – геть» та «Україна єдина». Оглядаюсь навколо – протестні настрої панують усюди: в залишках плакатів на парканах та стовбурах дерев, в українському прапорі на балконі сусідньої будівлі, в жовто-блакитній стрічці над табличкою назви закладу, ба навіть на руці правоохоронця. 

Тривожить думка простих людей, зупиняю декілька перехожих, ставлю 2 запитання:
- Як ви оцінюєте російську окупацію Криму?
- Чому Кремль вирішив воювати з Україною?

Ковальов Микита, студент: «Кризову ситуацію в Криму я вважаю дуже небезпечною. Вважаю, що хоча війна ще не розпочалась, проте військові дії уже тривають. Росія не має права нападати, більш того, вона повинна гарантувати Україні територіальну цілісність. Щодо дій Кремля, то гадаю, він вирішив воювати, тому що, по-перше, Путін має імперські риси, він хоче впливу і влади. По-друге, владар Кремля боїться, він вже програв війну Майдану і тепер є шанс припинення його впливу на ситуацію в Україні. А ще він витратив достатньо коштів на сочинську Олімпіаду заради приманки туристів, тож нестабільна ситуація в Криму йому вигідна».

Гордієнко Сергій, музикант: «Стан в Криму наразі цілком передвоєнний, дві держави будуть боротися за частину землі, яка володіє значними природними ресурсами, а отже і економічними. Причина окупації Криму проста. Росіяни завжди привласнювали цю територію, навіть населення там в більшості складає ця нація. Росія завжди мала великі плани на Крим що стосується ресурсів (газ, нафта), і тепер, коли вона втратила всю Україну загалом, то прагне повернути півострів за будь-яку ціну». 

Мельник Ірина, приватний підприємець: «На мою думку, кремлівська операція з захвату Криму запланована передчасно, російська пропаганда довгий час зомбувала уявлення жителів південно-східних регіонів, вони є інформаційними заручниками. Російська влада скористалася влучним моментом, коли Україна стала вкрай вразлива. Володимир Путін вирішив довести всьому світу свою величність і заперечити право на самовизначення і самостійність «малоросів». Також я вважаю, Росія зацікавлена у величезних українських природних ресурсах, особливо в їх прибутковості».

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.