Стоп ПАНІКА!!!

20 лютого 2014, 12:08
Власник сторінки
координатор проектів
0
3512

Для того, щоб зрозуміти, що наразі відбувається в Україні, необхідно на хвилинку винирнути із процесу палаючих будівель, барикад та включити “холодний розум”.

Для того, щоб зрозуміти, що наразі відбувається в Україні, необхідно на хвилинку винирнути із процесу палаючих будівель, барикад та включити “холодний розум”. 

Отже, по порядку:

- Росія (не будемо персоналізувати) найняла в Брюсселі кращих аналітиків, лоббістів, які працюють у впливових аналітичних центрах та формують спеціальні меседжі про події в Україні для європейських політиків та чиновників. 

Три основні меседжі, які пропагуються:

1)“Ukraine is failed state” (“Україна – це безнадійна (безперспективна, програшна) держава. Держава, яка не відбулась);

2) “В Україні немає політичної еліти”; 

3) “Майдан – це не громадянський протест, а діяльність правих радикалів та екстремістів”. 

Ці меседжі скеровані на те, щоб заспокоїти бажання європейських політиків підтримувати Україну та дати можливість Росії переконати українську владу, а та в свою чергу громадян, проживаючих на південно-східній території України в тому, що “Російський вектор” – це наше історичне минуле, яке необхідно відтворити та зажити великим слов’янським народом! 

- Медіа-війна. Найбільша боротьба йде за висвітлення “правильної” інформації. Росія на хвилі кровопролиття звинуватила ЄС та США в тому, що вони виступають спонсорами протистоянь в Україні. Таким чином, відгорожуючи себе від подій, що наразі відбуваються в Україні, переключаючи увагу людей на те, що кляті капіталісти руйнують спокій та стабільність в державі та безпідставно втручаються у внутрішньодержавні процеси.

-  Антитерористичні операції на території України. Звідки випливають ці лейтмотиви? Владі конче необхідний привід для того, щоб розігнати Майдан. На кону дві позиції: “очистити вулиці” або “втратити обличчя”. 

Те, що зараз відбувається є спроба влади змінити акценти як для пересічних громадян всередині країни так і для дипломатичних місій, які приїздять в Україну, що Майдан – це протестуючі криваві екстремісти, а не мирне зібрання. В такому випадку будуть “виправдані” жертви та насильницькі способи розгону Майдану. 

Виникає запитання, чому обраний такий дивний спосіб, коли в Україні ніколи не було проблем з тероризмом? Час від часу Росія практикує вибухи на території своєї держави для того, щоб тримати людей в страху та паніці... 

Оскільки владі не вдалося запровадити офіційно надзвичайний стан, щоб не дратувати громадськість в Україні та спільноту за кордоном, вони пішли шляхом запровадження не формального, а фактичного НС. Оголошуючи антитерористичну операцію на території України, у відповідності до статті 15 Закону України “Про боротьбу з тероризмом” у районі проведення  антитерористичної   операції посадові особи, залучені до операції, мають право:

  1. застосовувати  відповідно до законодавства України зброю і спеціальні засоби;
  2. затримувати і доставляти в органи внутрішніх  справ  осіб, які   вчинили   або   вчиняють  правопорушення;
  3. перевіряти  у  громадян  і  посадових  осіб документи,  що посвідчують особу,  а в разі відсутності документів -  затримувати їх для встановлення особи; 
  4. здійснювати в районі проведення антитерористичної операції особистий догляд громадян, огляд речей,  що при них знаходяться, транспортних засобів та речей, які ними перевозяться; 
  5. тимчасово   обмежувати  або  забороняти рух  транспортних засобів  і  пішоходів  на  вулицях  та   дорогах;
  6. входити (проникати) в жилі та інші приміщення, на земельні ділянки, що належать громадянам, під час припинення терористичного акту та при  переслідуванні  осіб,  які  підозрюються  у  вчиненні такого акту.   -  Оскільки, силовики деморалізовані та їх кількість не на стільки чисельна, розв’язали руки кримінальним угрупованням, яких на хвилі загального протесту іменують “тітушками”. Хоча насправді, це вже давно не ті “тітушки”, які були спочатку. 

Оскільки, силовики деморалізовані та їх кількість не на стільки чисельна, розв’язали руки кримінальним угрупованням, яких на хвилі загального протесту іменують “тітушками”. Хоча насправді, це вже давно не ті “тітушки”, які були спочатку.

Висновки:
1) В Україні НЕМАЄ громадянської війни! Це велика геополітична гра Росії.
2) Завдання влади на найближчий час – внести паніку серед населення та розколоти країну на підставі “громадянської війни”.
3) Боротися з ними їхніми ж методами – не вихід, бо вони пускають в справу кримінал. Якщо немає правил, то перемогти неможливо. 

Наше завдання на найближчий час:

1) Менше читати новин та чітко аналізувати, що відбувається!

2) Не піддаватися паніці та страху!

3) Підтримувати один одного та допомагати!

4) Робити те, що вмієш і здатен робити. (Якщо не знаєш правил поводження на полі бою – не лізь під кулі).

5) Не розповсюджувати плітки та неперевірену інформацію! 

6) Ознайомитися із правилами надання першої допомоги та поводження в небезпеці. Обов’язково розрізняємо, де “страшно”, а де “небезпечно”!!! Страх можна побороти, при небезпеці треба бути обережним.

7) Домовитися про те, як тримати зв'язок без мобільного зв'язку та інтернету.

8) Підтримати тих, хто готовий діяти активно (їжею, амуніцією, грошима).

9) Займатися просвітництвом - дзвонити рідним, близьким, друзям та пояснювати, що відбувається насправді, не викликаючи при цьому гніву!

10) Молитися! Хто як вміє, як може, як здатен. 


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.