Вітаю, шановні чітачі!

13 лютого 2014, 21:38
Власник сторінки
0
230

Безлад...

   Безлад розумового безпліддя як результат елементарного невігластва добігає свого кінця.
Не тільки в Україні, а й в усьому світі народжується новий клас — клас freelancer!
Єдина відмінність, особливість участі України в цьому процесі це те, що саме Україна стане генератором осмислення і(можливо) місцем втілення цього нового дійсно політичного процесу.
Новий? Але що це означає?
А це означає те, що народжується новий суспільний устрій.Нарешті теорія соціального устрою отримала матеріальну базу для реалізації у вигляді Інтернету і персонального комп”ютера.
Чому Україна?
Річ у тім, що саме в Україні збереглись найбільш очевидниі часточоки української самоорганізації, яка повністю відповідає вимогам природнього соціального устрою.
Географічно основи цього устрою були поширені далеко за межі нинішніх кордонів України (Новгород, Кубань...)
Основною причиною руйнації цього устрою було те, що система наказних і обраних очільників не мала наукового осмислення, а використовувалась на рівні звичаю.
Що призвело до появи такого явища як маніпуляції з поняттями або ідеологія. У підсумку ідеологи керуються  принципами, а не фактами.
Маніпуляції з поняттям закон відомі давно. “Закон як дишло, куди повернув — туди й вийшов”, - так висловлюються на побутовому рівні.
Науковці теж з цим згодні, але до всього ще й намагаються це пояснити. Закон написаний сьогодні на основі принципів — завтра стає інструментом злочину.
Для прикладу проаналізуйте останні зразки законів, де йдеться про руйнацію пам"ятників чи символіки. Для декого результати досліджень можуть виявитись дивними — дії, які заважають отримувати прибуток є злочином, бо є причиною соціального безладу. І на підтвердження розглянемо ще один приклад. Приклад, який стався за межами української юрисдикції. Мова піде про заміну касирів на касові автомати в лондонському метрополітені. Зверніть увагуна на реакцію певної частини людей на здавалося б логічну дію керівництва модернізувати роботу підприємства, — страйк!
Як тільки ми з”ясуємо, хто отримає прибуток, все відразу стає зрозуміло. Таких прикладів дуже багато. І саме вони демонструють нам різницю між природнім станом речей у питаннях приватної власності і маніпуляціями в цьому питанні за допомогою законів, зліплених на основі принципів.
Тобто, в нашому випадку, якщо виникне потреба в черговому законі, який буде забезпечувати механізм скорочення дрібних акціонерів підприємств, земельних ділянок, то будьте певні, що у Верховній Раді прийняття цього закону пройде без жодних ексцесів, і обов”язково матиме максимальну підтримку у 450 голосів, в незалежності: чи буде то президенсько-парламентська, чи то парламентсько-президенська форма конституційного устрою, та голосуватимуть депутати обрані за мажоритарною системою чи за партійними списками.
______________
“Власник грошей лише в тому випадку може обернути свої гроші в капітал, якщо знайде на товарному ринку вільного робітника, вільного в двоякому сенсі: по-перше, робітник має бути вільною особою і розпоряджатися своєю робочою силою як товаром; по-друге, він не має для продажу ніякого іншого товару і бути бідним, як церковна миша.”(Ф.Енгельс, Анти-Дюринг, ст.207, В-во Политиздат 1983г.)
_______________
Без аналізу нема синтезу. Предметом досліджень стану соціального устрою з метою вдосконалення того ж таки соціального устрою є не що інше, як результати його трудової діяльності.
Оминаючи деталізацію, обмежимось конкретними відповідями. Так ось, як би це  парадоксально не виглядало, але саме комп”ютер і Інтернет “не згодні” з існуючим соціальним устроєм, який змушує, не дає людям використовувати їх(комп”ютер...) за призначенням в повному об”ємі.
По-друге, громадяни, які не спроможні(обмежені) планувати і будувати, обслуговувати і отримувати прибуток з об”єктів державного значення, не можуть бути повноцінними громадянами.І розглядаються лише як ресурс або робоча сила, яка не потребує навичок впевненого користувача.
Щоб зруйнувати стіну “непорозуміння” між персональним  комп”тером і робочою силою (муляри, столяри, токарі, слюсарі...) необхідна мотивація. Навряд чи можуть бути серьозною мотивацією ігри, сайти знайомств,порно сайти; читати менторські настанови політологів, інструкції-заклики журналістів-грантоїдів, як прибирати під”їзди і фарбувати лавочки...
Предметом дійсної мотивації (в контексті розвитку продуктивних сил) буде\є те, коли на моніторі користувача комп”ютера основною інформацією для дослідження і обміну “висітиме” відео і графічне відображення реального процесу будівництва або експлуатації об”ктів. І спостерігатиме він за цим одночасно і в якості співвласника (акціонера), і в якості потенційного виконавця робіт у відповідності до набутого фаху.
Поки що відомі два шляхи досягнення потрібного результату у цій сфері — революційний і еволюційний. В будь-якому випадку потрібен певний час для роз”яснення і усвідомлення, щоб утворилась критична маса із  людей, які б чітко розуміли: за що і з ким\чим вони борються?
Першою ознакою наявності такої маси людей буде створення відповідного сайту, де будуть визначені і розміщені економічно привабливі об”кти, власником яких є держава. Але чиновники якої настільки захопились мародерством, що їм часу і рук не вистачає на все...А може і клепки(мізків)?
В першу чергу мова може йти про об”єкти інфраструктури(дороги).
------------
Євромайдан
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.