Справедливість є ! За неї варто боротися !

12 лютого 2014, 09:04
Власник сторінки
історик, юрист
0
131
Справедливість є ! За неї варто боротися !

Лише втручання Народних Депутатів , їх небайдужість та громадська позиція , стали запорукою того , що справа розслідувана та передана до суду. Завдяки принциповій позиції Народних Депутатів , представ


23 грудня 2010 року в Лисичанську "Хонда Акорд", за кермом якої знаходився голова наглядової ради ЗАТ " Лисичанський завод " Пролетарій" Кандрін, збиває трьох громадян. Всі загинули. Найстаршому було 29 років. Удар був настільки сильним, що за свідченням очевидців, одного з загиблих кілька десятків метрів тягнуло за машиною. Винуватець ДТП надав висново...к місцевого лікаря, що на момент аварії він був тверезий. Однак, під час слідства було встановлено, що цей документ є підробкою.
Ця справа набула широкого наголосу у ЗМІ під назвою "Лисичанське сафарі нового Лозинського".Спроба правоохоронних органів та самого винуватця ДТП спустити справу на гальма викликала спротив представників громадських об"єднань та ЗМІ.
17 січня 2011 р співголова ГІ " Права Справа " Д . Снєгирьов звернувся з відкритим листом до Народних депутатів ВР України з проханням взяти розгляд цієї справи правоохоронними органами під свій особистий контроль та звернутися до органів Прокуратури з відповідним депутатським запитом щодо контролю процесу її розслідування.
Завдяки зверненням Народних депутатів ВР України А.Парубія та М.Томенко, які першими відгукнулися на лист Д.Снєгирьова, до Генерального прокурора України Пшонки, справа була розслідувана та передана до суду.
Кандріна було засуджено до 5 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами протягом 3 років. На підставі ст.75 КК України, його звільнено від відбування покарання з випробуванням строком на 3 роки. Вирок суду представники прокуратури оскаржили в апеляційному порядку.
Апеляційний суд Луганщини скасував м'який вирок, який висунули винуватцю смертельної ДТП у Лисичанську, та присудив йому 7 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами протягом 3 років.
Коментуючи перебіг подій навколо цієї справи Д. Снєгирьов підкреслив : «Лише втручання Народних Депутатів , їх небайдужість та громадська позиція , стали запорукою того , що справа розслідувана та передана до суду. Завдяки принциповій позиції Народних Депутатів , представників ЗМІ та усіх небайдужих, вдалося зламати стіну тотальної корупції та небажання правоохоронних органів займатися розглядом цієї справи через партійну приналежність підозрюваного по цій справі. "
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.