А як щодо корупції?

01 лютого 2014, 17:22
Власник сторінки
0
351

Україна програє, якщо ми дамо політикам забути одне з першочергових завдань Євромайдану

       Першочергові завадання Євромайдану після усього, що відбулося в Україні, відійшли на другий план. Тому я звертаюся до всіх людей, що відстоюють права на рівність, гідність та демократичну державу на Євромайдані. До тих, хто виявив свою громадську активність у соцмережах, чи просто впевнений у тому, що в наших держустановах мають бути люди не з великими кишенями, а з великим бажанням працювати на благо держави.  

       Однією з головних ідей Євромайдану була боротьба з корупцією, якою «інфіковані» усі рівні вітчизняних державних установ. Але з есколацією протистояння сама ідея стала більше запиленим гаслом, аніж планом реальних дій. Україна програє, якщо ми дамо політикам забути одне з першочергових завдань Євромайдану. Лідери опозиції мають якнайшвидше висувати відповідні вимоги до влади, тому що боротьба з корупцією - це питання і чесних виборів також.


      В Україні повинен бути публічний державний реєстр корупціонерів. З легкої руки Лавриновича минулого року держреєстр корупціонерів було закрито. Український Закон про корупцію діє лише на хабарників місцевого рівня. Найбільш масштабним покаранням вже протягом декількох років залишається справа Зварича. А так, переважно, у нас саджають за декілька тисяч гривень. У той час коли обсяг збитків держави через корупцію сягає десятків мільярдів. 

      Корупційна площина в Україні тримається на трьох основах. Перша - це відпрацьована хабарницька система та чиновники. Друга - феодальний менталітет наших громадян, що своїми діями сприяють розквіту хабарництва. А третя – незручні закони, бюрократичний прес та складна система легалізації та стандартизації для бізнесу. Без викорінювання цих чинників, без усвідомлення кожною людиною власної відповідальності, ми ніколи не запровадимо ринкову економіку у державі. У тіні залишиться значна частина бізнесу.

     Це павутиння треба розривати з середини. Нас же годують дрібною статистикою. Боротьба з корупцією нагадує великий обман: коли тобі обіцяють золоті пляжі та тепле море, а привозять у павільйон з поганими декораціями та штучними пальмами. Ми втомилися від бутафорських законів та «кінематографистів» у політиці. Лідери опозиції не мають забувати, з чого почалися Євромайдани. 
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.